Mercimeği ayıklayıp yıkayın. Patatesi, havucu ve biberi doğrayın. Mercimeği ve sebzeleri bir bardak suyla kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra blendırdan geçirin. Başka bir tencerede tavuğu haşlayıp, etlerini didin. Bir çorba kaşığı yağla unu kavurun. Pişirdiğiniz mercimeği ekleyin. Tavuk suyunu ve mercimeği ilave edin, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tavuk etini, kimyonu, kırmızı biberi, tuzu ve naneyi de ilave ederek servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 adet kırmızı dolmalık biber
* 1 adet patates
* 1 adet havuç
* 1/2 tavuk göğsü
* 2 su bardağı tavuk suyu
* 1 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* Tuz
Yayın tarihi: 29 Mayıs 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/29/gny/haber,20C4C209FAF0411D8C47295C58119E9D.html
Tüm hakları saklıdır.