kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Güllaç

Öncelikle sütü ısıtıp şekeri ekleyin ve şeker eriyince sütü bir tepsiye dökün. Güllaç yapraklarını tek tek alıp, tepsideki sütle ıslatın. Islattığınız güllacı bir komposto kasesine alıp, ortasına dövülmüş ceviz koyun. Dışarıda kalan kısımları da kasede toplayıp, kaseyi servis tabağına ters çevirin. Bu şekilde tüm güllaç yaprakları bitinceye kadar aynı işleme devam edin. (Süt soğursa tekrar ısıtın.) Tepside kalan sütü tatlıların üzerine dökün. Üstlerini fıstıkla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
*
8 adet güllaç yaprağı
* 1 litre süt
* 2 su bardağı şeker
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* Fıstık