Öncelikle sütü ısıtıp şekeri ekleyin ve şeker eriyince sütü bir tepsiye dökün. Güllaç yapraklarını tek tek alıp, tepsideki sütle ıslatın. Islattığınız güllacı bir komposto kasesine alıp, ortasına dövülmüş ceviz koyun. Dışarıda kalan kısımları da kasede toplayıp, kaseyi servis tabağına ters çevirin. Bu şekilde tüm güllaç yaprakları bitinceye kadar aynı işleme devam edin. (Süt soğursa tekrar ısıtın.) Tepside kalan sütü tatlıların üzerine dökün. Üstlerini fıstıkla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
* 8 adet güllaç yaprağı
* 1 litre süt
* 2 su bardağı şeker
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* Fıstık
Yayın tarihi: 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/28/gny/haber,8F0BE8AAA9FC4271A4D52F8289D7A5BB.html
Tüm hakları saklıdır.