Bezelyeleri ayıklayıp, yıkayın. Bir tencereye yağla birlikte yemeklik doğradığınız soğanı koyun. Etleri de ilave ettikten sonra rengi dönene kadar çevirin. Salçayı ve küp küp doğranmış domatesi de iki su bardağı suyla beraber tencereye koyup, 20 dakika pişirin. Daha sonra bezelyeleri de ilave edin. Tuzu ve şekeri de ekledikten sonra bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten indirdikten sonra kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
Malzemeler
* 1 kilo bezelye
* 250 gram kuşbaşı et
* 2 çorba kaşığı yağ
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 çorba kaşığı domates
* 2 adet soğan
* 1 adet kesme şeker
* 1/2 demet dereotu
* Tuz
* Su
Yayın tarihi: 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/28/gny/haber,55F8A73DCF1D48B5B97240A92A70A304.html
Tüm hakları saklıdır.