Yoğurdu çırpın. Salatalıkları çok küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı dövün. Yoğurdu, doğradığınız salatalıkları, sarmısağı, sirke, tuz ve biraz su ilavesiyle karıştırın. Bir kaseye alıp, üzerine bol dereotu ve nane serpin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 500 gr. yoğurt
* 2 adet salatalık
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı kuru nane
* 1/2 demet dereotu
* 3 diş sarmısak
* Zeytinyağı
* Tuz
Yayın tarihi: 24 Mayıs 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/24/gny/haber,EFBCA724D49C4EC3BC5770EE8831A951.html
Tüm hakları saklıdır.