kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Maydanoz çorbası

Patatesleri soyup, küp küp doğrayın. Bir tencerede bir çorba kaşığı margarini eritip, içine patatesleri atın ve yumuşayıncaya kadar kavurun. Başka bir tencerede kalan bir çorba kaşığı margarini ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun. İki demet maydanozu ince ince kıyıp, soğanlara ilave edin. İki su bardağı suyla iki dakika pişirip, blendırdan geçirin. İki çorba kaşığı patates püresi tozu ve bir su bardağı sütü de ilave edip, bir taşım kaynatın. Tuz, karabiber ve limon suyunu da ekleyin. Önceden kavurduğunuz patatesleri çorbanın üzerine koyarak servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 2 adet patates
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 adet soğan
* 2 demet maydanoz
* 2 su bardağı su
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı hazır patates püresi tozu
* 1/2 limonun suyu
* Karabiber
* Tuz