kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

İşkembe çorbası (tavuktan)
Tavuğu tütsüleyip, yıkadıktan sonra bol suda haşlayın. Derileri küçük küçük doğrayın ve etleri didin. Unu yağsız olarak kavurun, yavaş yavaş tavuk suyunu ilave edip, boza kıvamında pişirin. Çorbaya tavuk etleri ve derilerle beraber tuzu da ilave edin. Yağı kırmızı biberle kızdırıp, çorbanın üzerinde gezdirin. Dövülmüş sarmısağı, sirkeyle karıştırın ve çorbayı bu sosla servis yapın.

Malzemeler
*
2 adet tavuk budu
* 2 çorba kaşığı un
* 1 kahve fincanı sirke
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 diş sarmısak
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* Tuz
* Tavuk suyu
* Yeterince su