kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye'nin en zengin insanıyım çok dostum var

ÖZLEM AVCI - MAGAZİN
22 yıldır müzikle iç içe yaşayan Bülent Serttaş: Bulunduğum yerden memnunum. Bugüne dek kimseyle uğraşmadım. Para yerine çok dost biriktirmeyi tercih ettim. Türkiye'nin en zengin insanı benim..
empatik tavırları ve seslendirdiği türkülerle geniş bir hayran kitlesi olan Bülent Serttaş, 6 aylık oğlu 'Emir'in adını verdiği yeni albümünü geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkardı. "Bu albümle müzikte istediğim yere geldim" diyen Serttaş, "22 yıl boyunca para değil dost biriktirdim. Şu anda Türkiye'nin en zengin insanıyım" şeklinde konuştu. Bülent Serttaş, Esen Müzik'in yapımcılığında hazırlanan albümü ve özel hayatıyla ilgili merak edilenleri anlattı.

* 'Emir' adlı yeni albümünüzü biraz anlatır mısınız?
Son albümümü üç yıl önce çıkarmıştım. Bu çalışmama 6 aylık oğlum Emir'in adını verdim. 1.5 yıldır repertuvar seçimi yaptım. Tüm eserleri kendim seçtim. Bu süreçte 100'ün üzerinde parça dinledim.

* Kaç yıldır müzik yapıyorsunuz?
22 senedir sahnelerdeyim. 13 senedir de profesyonel olarak müzik sektörünün içindeyim ama yeni albümüm için çok profesyonel isimlerle çalışmadım. Profesyoneller çok para istiyor. Bense bu albümde şarkılarını benim okumamı isteyen kişilerin eserlerini seslendirdim. Besteciler şarkılarını bana hediye etti. Para istemediler ama ben onların emeğine saygıdan dolayı karşılığı ödedim.

HÜLYA AVŞAR HAKLIYMIŞ


* Sempatik bir imaja sahipsiniz. Etrafınıza pozitif enerji veriyosunuz. Gerçekten böyle biri misiniz yoksa sinirli bir yapınız mı var?
Ben hayata devamlı pozitif bakan bir insanım. Kaşımın çatıldığını gören bir arkadaşım yoktur. Sokakta gezerken bir derdim varsa da, insanlara hiç yansıtmadım. Çünkü beni öyle görmelerini istemem. Bu yüzden devamlı güleryüzlüyüm. Ben gülerek uzun hava söylerim. İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak bana 'gülen bonfile' der mesela. Zaten yapım da böyledir. Düzgün ve kaliteli yaşamayı severim. Hayattan en iyi şeyleri alırım. Aileme ve çocuklarıma bağlılığım inanılmaz hassastır.

* Biraz önce güleryüzlü ve pozitif olmaktan bahsettiniz. Bu camiada "Yüzüme gülüp, arkamdan dedikodu yapan çok insan var" denir. Siz de böyle yapıp, oyunu kuralına göre mi oynadınız?
Oyunu kuralına göre oynadım ama hayatta yalan söylemedim. Çünkü hayatta hiç zor durumda kalmadım. Çok bedava işe gittim ama gittiğim işten üç tane iş çıkardım. Sanat camiasına baktığınız zaman candan seven kesinlikle yok! Hülya Avşar "Sanatçıdan sanatçıya dost olmaz" diye çok doğru söylemiş. Ben televizyon programı yapıyorum, birçok sanatçı arkadaşım gelmeye tenezzül etmiyor. Halbuki kanalda en çok izlenen program benimki. Benim orada program yapmamı dahi hazmedemeyenler var.

NİYE KAVGA EDEYİM Kİ?

* Yani destek yerine, çok köstek oldular size?
Bana en büyük desteği, en büyük kıyağı İstanbul'a getirerek Mustafa Topaloğlu yapmıştır. Ben Elazığ'daydım, İstanbul'a o getirdi. Bunu hiç unutmam.

* Sanat camiasındaki polemik ve kavgalar için ne diyorsunuz? Reklam mı yapıyorlar?
Ben kimseyle uğraşmadığım için bu yerdeyim. Çünkü hiç ummadığım bir yerde insanlarla karşı karşıya geliyoruz. Niye kavga edeyim? Ama sanatçıların polemiklere girme nedeninin reklam olduğuna inanıyorum.

* Şansa inanır mısınız?
Türkiye'nin en zengin insanıyım. Çünkü Türkiye'nin en zengin adamları benim dostlarım. Para değil insan biriktirdim. Dost zenginiyim.

* Peki müzikte istediğiniz yerde misiniz?
Allah şaşırtmasın! Peşimde 10 tane koruma ile gezmek istemem. Konserlerim tıklım tıklım, en çok ekstraya giden sanatçıyım. Uçağım ya da yatım olsun gibi hedeflerim yok. Sadece sağlıklı ve huzurlu olayım yeter.