kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ahu Türkpençe, önümüzdeki sezon yeni bir dizi projesiyle sevenlerinin karşısına çıkacağını müjdeliyor.

Çorbada bir tuzum varsa ne mutlu bana

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN
1 yıllık aranın ardından Bihter Hemşire karakteriyle Elveda Rumeli'ye konuk oyuncu olan Ahu Türkpençe "Böyle bir hikayeye dahil olmak benim için gurur verici. Diziye renk katabilmişsem ne mutlu bana!" diyor..
Bir İstanbul Masalı ve Şöhret dizilerindeki performansıyla izleyicinin kalbinde taht kuran Ahu Türkpençe, bir yıldır hiçbir projede yer almamasına rağmen 'Elveda Rumeli'de konuk oyuncu olarak izleyicinin karşısına çıkıyor. Dizide Bihter Hemşire'yi canlandıran güzel oyuncu 'Elveda Rumeli' ekibine kısa süreliğine de olsa katılmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Çekimlerin hızlı ve profesyonelce yapıldığını belirten Türkpençe "Her şeyin bu kadar profesyonelce ilerlediği bir set kolay kolay bulamazsınız. Ayrıca çok da sıcakkanlılar. Aralarına sonradan dahil olmama rağmen hiç yabancılık çekmedim" diyor. Güzel oyuncu Türkpençe, çekimlerine ağustos ayında başlayacağı yepyeni bir dizi projesiyle de önümüzdeki sezon sevenlerinin karşısına çıkacağı müjdeliyor.

KISA BİR ROLÜM VAR
* 'Elveda Rumeli' dizisinde oynamanız için size nasıl teklif geldi?
Harika Uygur beni aradı ve Yönetmen Serdar Akar'ın Elveda Rumeli dizisinde konuk oyuncu olarak yer almamı istediğini söyledi. Ben de tabii ki gurur duyarak kabul ettim. Ardından Serdar Ağabey, Tarkan Karlıdağ ve dizinin yazarı Alican Yaraş ile buluşup karakterin detaylarını ve kaç bölüm oynayacağımı konuştuk. Dizi yaz sezonu için ara vereceği için ne yazık ki rolüm çok uzun soluklu olamadı ama diziye ufak da olsa bir renk getirdiysem ve destek olduysam ne mutlu bana!

EKİP ÇOK PROFESYONEL
* Teklifi kabul etmenizdeki en büyük etken neydi?
Hikayesi, oyuncu kadrosu ve Serdar Akar'ın dizinin genel yönetmeni olması beni cezbetti. Zaten beni tanıyan herkes Serdar Akar'la çalışmayı ne kadar çok istediğimi bilir. Umarım bir gün kendisiyle bir sinema filminde de beraber çalışmak nasip olur. Ayrıca çok da severek seyrettiğim bir diziydi. Kısa süreliğine de olsa bu ekibe dahil olma fikri beni çok heyecanlandırdı.

* Çekimler nasıl geçti?
Çok eğlenceli ve gayet hızlı geçti. Bu sektörde işlerin bu kadar hızlı yürüdüğü bir set bulamazsınız. Ekipteki herkes profesyonel ve bu da işin daha hızlı ve doğru akmasını sağlıyor. Aynı zamanda çok da sıcakkanlı bir ekip. Sayelerinde ortama hiç yabancılık çekmedim. Makedonya'ya gittiğim zaman sanki uzun zamandır, onlarla beraber çalışıyormuşum gibi karşıladılar beni. Aslında konuk oyuncu sonradan diziye dahil olur. Yani setin her şeyi oturmuş, tüm kurallar sindirilmiştir. Ve böyle bir ortama girmek kimi zaman zorlayıcı olabilir, insan adaptasyon sorunları yaşayabilir. Ama Elveda Rumeli seti için bu geçerli değildi. Setin güzel taraflarından biri de buydu bence. Son gün ayrılırken "İyi ki gelmişim setinize" dedirticek kadar keyifli geçti her şey....

* Konuk oyuncu olmak ne ifade ediyor? Bir diziye başrol yerine konuk olarak katılmak sizi rahatsız eder mi?
Öncelikle şöyle bir gerçek var ki; oyuncu oyuncudur. Yani bunun başı, yanı, konuğu olmaz. Bir oyuncunun "Ben sadece başrol oynarım, başka bir şey oynamam" deyip, kendisini farklı bir yere koymaya çalışması yapabileceği en büyük hatadır bence. Çünkü bu tür işler; gerek dizi, gerekse sinema filmi olsun, bireye bağlı değil ekip işleridir. Önemli olan iyi bir ekibin içinde doğru bir şekilde yer almaktır.

EĞLENCELİ BİR SET
* Peki Makedonya'daki hayatı nasıl buldunuz? Çekimlerden sonra neler yapıyordunuz mesela?
Aslında burada yapacak çok fazla bir şey yok ama belki de iyi bir şey bu... Çünkü set olmadığı zamanlar, ekip halinde oturup sohbet ediyoruz, yemek yiyoruz, Mahir sayesinde bol bol gırgır şamata oluyor, yani eğleniyoruz. Aslında bir yandan çalışıyor, bir yandan da tatil yapıyor gibiyiz.