Şu an
18 Mayıs 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
18 Mayıs 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Enginar kraliçelere layık
Dolması, taze baklalısı... Kraliçe Elizabeth'in üç günlük Türkiye ziyareti sırasında iki öğünde kendini gösteren enginar, Batı dünyasında kral ve kraliçelerin sebzesi olarak biliniyor. Kraliçe Elizabeth de ülkemize gelen milyonlarca turist gibi, kendisine sunulan yemeklerin planlanmasındaki ...
Yaşam dosyaları
İsteyene kız, isteyene erkek bebek
Bu bir tutku... Mutlaka kız ya da erkek bebek sahibi olmak için deliren aileler var. Tıp artık, onların bu dileklerini yerine getirecek imkana sahip....
2008'de selülitten kurtulma yolları
Selülitsiz bir yaz geçirmek için harekete geçin. Prof. Dr....
İncelmek için diyet mağduru olmayın
Kilo vermek bazen kabusa dönüşebilir. Kilolarınızdan kurtulmaya çalışırken, aklınıza hayalinize gelmeyecek sorunlarla karşılaşabilirsiniz....
Restoranlarım benim fantezilerim
New York'un ünlü restoranı Spice Market, İstanbul'da yeni bir şube açtı. Fransız şef Jean-Georges Vongerichten'in sahibi olduğu mekânda, füzyon mutfağının örnekleri bulunuyor. Açtığı restoranlarda fantezilerini gerçekleştirdiğini söyleyen şef Jean-Georges Vongerichten, Türk yemeklerinden en çok ...
Safran altın değerinde
Pilava, tavuğa, zerdeye lezzet ve renk katan safran ülkemizde yeterince ilgi görmüyor. Safranbolu'da yeniden canlandırılmaya çalışılan ve gramı 50-60 YTL'den satılan safran, bugün hâlâ dünyanın en pahalı baharatları arasında ilk sıralarda. ...
Pirincin yeri dolmaz
Başbakan Tayyip Erdoğan, "Pirincin fiyatı 5 liraya çıktıysa, bulgur yiyelim,'' dese de sofralarımızın vazgeçilmezi pirincin yerini ne bulgur ne de makarna doldurabilir. Biz sıradan insanlar pek farkında değiliz, ama tepemizde dolaşan sayısız casus uydu, yeryüzünde olup biteni, hatta gelecekte hangi ...
Yeni trend: 17 metrelik barda beraber eğlenmek
İskender kebaplı pizza, kaktüslü martini, trüf mantarlı bal ve kızarmış cheesecake... 30 Nisan'da Nişantaşı'nda açılacak Longtable, sadece 17 metrelik 'sosyalleşmeyi' sağlayan barı ve girişteki podyumu ile değil, ilginç kokteylleri ve mönüsüyle de dikkat çekiyor. ...
Açlık gelince, gurmelik biter
Dünyada 850 milyon kişi, her akşam karınları doymadan uykuya yatıyor. Açlık dalgası yayılıyor. Eğer son gelişmelerden ders alınabilinirse, gazetelerin 'gurme' sayfaları gelecekte de yayımlanabilir. Aksi takdirde ağız tadı ve lezzet gibi sözcükler bile tarihe karışır. ...
İstanbul'da yemek turizmi
Food&Wine dergisi yeme-içme turizminde gidilecek en iyi 10 şehri seçti. İstanbul'un üçüncü sırada yer aldığı listede, şehrin en popüler mekânlarına da yer verildi. Eskiden tatil destinasyonu seçilirken, plaj, deniz, hava durumu gibi etkenler rol oynardı. ...
Amatör şarapçılar artık özgür
Kayıt dışı ekonomiyi engellemek için yıllardır uygulanan 'ev şarapcılığı yasağı' kaldırıldı. Artık amatör şarapçılar, cezalandırılma korkusu olmadan özgürce bu hobilerini sürdürüp, yeni tatlar keşfedebilecekler. ...
Bir 'şişman ördek' masalı
Dünya gastronomi kongrelerinde Nobel fizik ödülü sahiplerine tat ve yiyecek bilimi üzerine seminerler veren Heston Blumenthal, rezervasyon yaptırmak için en az altı ay beklemek gereken Londra'daki restoranında lezzet denemelerinin sınırlarını zorluyor. ...
İçimdeki kahve aşkı bambaşka
Türkiye'de beşinci yaşında 100. mağazasını açan Starbucks'ın bu kadar sevilmesinin sebeplerinden biri, belki de 'sıcakkanlı' çalışanları. Artık Amerikalı meslektaşları gibi onlar da bahşişlerini dört gözle bekliyor. ...
Türk mutfağını nasıl tanıtacağız?
Yazarlarımız, sanatçılarımız Türkiye'yi yurtdışında yıllarca başarıyla temsil ettiler ama yemeklerimizi tanıtırken hiç özen göstermiyoruz. Fabrikasyon döner ve patates kızartması yetmez. İşe önce ülkemize gelen turistleri etkileyecek kalitede Türk yemekleri sunulan lokantalar açarak başlamak gerek. ...
Diğer Gurme Haberleri
Yenidünya kebabına hazırlanın
İtalyan usulü lezzet öyküsü
Her mutfağa lazım
Yemekler eski lezzetine kavuşuyor
Dilber dudağı oldu ay tatlısı
Cennet meyvesi nar
Balıkçıda kaz da neyin nesi?
Hesap; gönlünüzden ne koparsa
Kars kazı çok başkadır
Yazarlar
AHMET ÖRS
Enginar kraliçelere layık
Dolması, taze baklalısı... Kraliçe Elizabeth'in üç günlük ...
Öncel Öziçer
Ecevit Kılıç
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Yazın en hit parçaları
Baget çantalar büyüyor, jeanler yırtılıyor, yıldız desenler yükseliyor.... The Guardian gazetesi bu yazın en hit model, ...
Sokak modasında son durum
Londra sokakları poşulardan arınmış. Yerlerini yemeniler almış. Yeni görünüm ise şöyle: Üzerlerinde çizgi roman ...
En yıldız markalar
Stiline hayranlık duyduğumuz ünlüler kendi markalarını yaratmaya başlayınca bizim de onların stillerine sahip olmamız ...
Teknoloji
Futbol aşkına televizyonu incelttik
GfK Türkiye'nin rakamlarına göre son 1 yılda LCD ve plazma satışı yüzde 64 arttı. Euro 2008'e 20 gün kala ince ekran ...
Klavye ve farelere veda mı ediyoruz?
Bill Gates'in CEO Zirvesinde tanıtımını yaptığı teknoloji ile yakın bir gelecekte klavye ve farelere veda edebiliriz. ...
Korsan yazılım Türkiye'de artıyor
Bilgisayarlarda korsan yazılım kullanımının dünya genelinde azalırken, geçen yıl Türkiye'de artarak yüzde 65'e ulaştığı ...