kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

SSK ve Bağ-Kur prim borçlarına af geliyor

Yeni Haber
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SSK ve BAĞ-KUR'un prim alacaklarının yeniden yapılandırılacağını açıkladı.

Çelik, TBMM Genel Kurulunda, istihdam paketiyle ilgili kanun tasarının 2. bölümünde söz alarak, SSK ve BAĞ-KUR'un toplam 23 milyar 433 milyon
YTL tutarındaki prim alacaklarının, verilecek bir önerge ile yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in verdiği bilgiye göre, 3 aylık sürede prim borcunu ödeyenlerin borçlarının faizinin yüzde 85'i, 1 yıllık sürede ödeyenlerin borçlarının faizinin yüzde 55'i, 24 ayda ödeyenlerin de prim borçlarının faizinin yüzde 30'u silinecek.

Daha önce yapılandırmaya başvurup, gereklerini yerine getirmediği için yapılandırması bozulanlar da 6 ay içinde borçlarını öderlerse, yeniden yapılandırma kapsamına alınacak.

UNAKITAN: TASARIYI BEN GÖRMEDİM

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, SSK ve BAĞ-KUR prim affıyla ilgili hazırlanmış bir tasarı olmadığını belirterek, konuyu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşeceklerini söyledi.

Unakıtan, TBMM'ye gelişinde gazetecilerin, SSK ve BAĞ-KUR prim affına ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ''42 milyar YTL'ye ulaşan prim borçlarının affedilmesiyle ilgili düzenlenmenin Mecliste bir tasarıya ekleneceği şeklinde haberler var. Hükümetin bu yönde aldığı bir karar var mı?'' sorusuna karşılık Unakıtan, ''Maliye Bakanlığı olarak ben konuşursam... Çalışma Bakanlığı ile oturup yeniden bu konuyu konuşmamız icap ediyor. Daha önce kendisiyle, sözlü olarak çok kısa görüştük. Öyle hazırlanmış bir tasarıyı ben görmedim' dedi.

Bir gazetecinin ''Af mı, taksitlendirme mi?'' sorusu üzerine Unakıtan, ''Onu Çalışma Bakanına sorun. Bana tasarı gelmemiş diyorum'' karşılığını verirken, ''Prensip olarak buna karşı mısınız?'' sorusu üzerine ise ''Çalışma Bakanı ile görüşüp ondan sora konuşabilirim'' diye konuştu.

Unakıtan, ''İl Özel İdaresi ile ilgili düzenlemede bütçeye 4 milyarlık bir yük gelecek. Bunun 2 milyarı bu yıl olacaktı. Böyle bir yükü kaldırabilecek durumda mısınız, yoksa ek bir önlem mi gerekecek'' sorusuna da ''Kaldırabilecek durumdayız'' yanıtını verdi.

AJANSLAR