Şu an
11 Mayıs 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
11 Mayıs 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Restoranlarım benim fantezilerim
New York'un ünlü restoranı Spice Market, İstanbul'da yeni bir şube açtı. Fransız şef Jean-Georges Vongerichten'in sahibi olduğu mekânda, füzyon mutfağının örnekleri bulunuyor. Açtığı restoranlarda fantezilerini gerçekleştirdiğini söyleyen şef Jean-Georges Vongerichten, Türk yemeklerinden en çok mantıyı sevmiş.
Yaşam dosyaları
2008'de selülitten kurtulma yolları
Selülitsiz bir yaz geçirmek için harekete geçin. Prof. Dr....
İncelmek için diyet mağduru olmayın
Kilo vermek bazen kabusa dönüşebilir. Kilolarınızdan kurtulmaya çalışırken, aklınıza hayalinize gelmeyecek sorunlarla karşılaşabilirsiniz....
Bilim kanseri alt edebilecek mi?
Dünyada milyonlarca insan kanserle mücadele ediyor. Kimi bu mücadeleyi kazanıyor, kimiyse başaramıyor....
Safran altın değerinde
Pilava, tavuğa, zerdeye lezzet ve renk katan safran ülkemizde yeterince ilgi görmüyor. Safranbolu'da yeniden canlandırılmaya çalışılan ve gramı 50-60 YTL'den satılan safran, bugün hâlâ dünyanın en pahalı baharatları arasında ilk sıralarda. ...
Pirincin yeri dolmaz
Başbakan Tayyip Erdoğan, "Pirincin fiyatı 5 liraya çıktıysa, bulgur yiyelim,'' dese de sofralarımızın vazgeçilmezi pirincin yerini ne bulgur ne de makarna doldurabilir. Biz sıradan insanlar pek farkında değiliz, ama tepemizde dolaşan sayısız casus uydu, yeryüzünde olup biteni, hatta gelecekte hangi ...
Yeni trend: 17 metrelik barda beraber eğlenmek
İskender kebaplı pizza, kaktüslü martini, trüf mantarlı bal ve kızarmış cheesecake... 30 Nisan'da Nişantaşı'nda açılacak Longtable, sadece 17 metrelik 'sosyalleşmeyi' sağlayan barı ve girişteki podyumu ile değil, ilginç kokteylleri ve mönüsüyle de dikkat çekiyor. ...
Açlık gelince, gurmelik biter
Dünyada 850 milyon kişi, her akşam karınları doymadan uykuya yatıyor. Açlık dalgası yayılıyor. Eğer son gelişmelerden ders alınabilinirse, gazetelerin 'gurme' sayfaları gelecekte de yayımlanabilir. Aksi takdirde ağız tadı ve lezzet gibi sözcükler bile tarihe karışır. ...
İstanbul'da yemek turizmi
Food&Wine dergisi yeme-içme turizminde gidilecek en iyi 10 şehri seçti. İstanbul'un üçüncü sırada yer aldığı listede, şehrin en popüler mekânlarına da yer verildi. Eskiden tatil destinasyonu seçilirken, plaj, deniz, hava durumu gibi etkenler rol oynardı. ...
Amatör şarapçılar artık özgür
Kayıt dışı ekonomiyi engellemek için yıllardır uygulanan 'ev şarapcılığı yasağı' kaldırıldı. Artık amatör şarapçılar, cezalandırılma korkusu olmadan özgürce bu hobilerini sürdürüp, yeni tatlar keşfedebilecekler. ...
Bir 'şişman ördek' masalı
Dünya gastronomi kongrelerinde Nobel fizik ödülü sahiplerine tat ve yiyecek bilimi üzerine seminerler veren Heston Blumenthal, rezervasyon yaptırmak için en az altı ay beklemek gereken Londra'daki restoranında lezzet denemelerinin sınırlarını zorluyor. ...
İçimdeki kahve aşkı bambaşka
Türkiye'de beşinci yaşında 100. mağazasını açan Starbucks'ın bu kadar sevilmesinin sebeplerinden biri, belki de 'sıcakkanlı' çalışanları. Artık Amerikalı meslektaşları gibi onlar da bahşişlerini dört gözle bekliyor. ...
Türk mutfağını nasıl tanıtacağız?
Yazarlarımız, sanatçılarımız Türkiye'yi yurtdışında yıllarca başarıyla temsil ettiler ama yemeklerimizi tanıtırken hiç özen göstermiyoruz. Fabrikasyon döner ve patates kızartması yetmez. İşe önce ülkemize gelen turistleri etkileyecek kalitede Türk yemekleri sunulan lokantalar açarak başlamak gerek. ...
Yenidünya kebabına hazırlanın
Yenidünya olarak da bilinen baharın ilk meyvesi malta eriği, şimdilik iyi kebapçılarda, kebabın malzemesi olarak boy gösterdi; yakında manavlarda da görülmeye başlayacak. Mandalinaya çoktan veda ettik. Portakalların iyice suyu çekildi. ...
Diğer Gurme Haberleri
İtalyan usulü lezzet öyküsü
Her mutfağa lazım
Yemekler eski lezzetine kavuşuyor
Dilber dudağı oldu ay tatlısı
Cennet meyvesi nar
Balıkçıda kaz da neyin nesi?
Hesap; gönlünüzden ne koparsa
Kars kazı çok başkadır
Hatay'ın mutfağı, tarihi gibi bir mozaik
Yazarlar
AHMET ÖRS
Safran altın değerinde
Pilava, tavuğa, zerdeye lezzet ve renk katan safran ülkemizde ...
Gülse Birsel
Ecevit Kılıç
Öncel Öziçer
Ahmet Örs
Kazım Kanat
Turgay Noyan
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Bir sanat malzemesi olarak Kate Moss
Her dokunduğunu altına çevirmeyi başaran top model Kate Moss, sanatçıların da yeni esin ve dolayısıyla da gelir kaynağı!. ...
Bu sporları bebek bile yapar
Çocuğunuzun sporla uğraşmasını istiyor ama "Biraz daha büyüsün," diyorsanız, yanılıyorsunuz. ...
Bedava sirke baldan tatlı!
Ücretsiz şarkılar, gazeteler, online oyunlar, operatörler, uçak biletleri... 'Bedavakonomi' sayesinde tüketiciler artık ...
Teknoloji
PS3 dijital TV yayınlarını 100 Euro'ya kaydedecek
Sony, 100 Euro fiyatla oyun konsolu PlayStation 3'e dijital yayınları kaydetme olanağı sağlayacak. ...
Numara taşıma 13 Kasım'da
Telekomünikasyon Kurumu İkinci Başkanı Galip Zerey, 13 Kasım itibariyle Türkiye'de numara taşınabilirliği uygulamasının ...
Youtube yine yasaklandı
Video paylaşım sitesi Youtube'a erişim mahkeme kararı ile engellendi.Siteye erişimin Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesinin ...