Baklayı yıkayıp ayıkladıktan sonra uzunlamasına ikiye kesin. Ayıkladığınız baklaları haşlayıp, süzün. Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Kuru soğanı da piyazlık doğrayın ve tuzla ovduktan sonra soğanları sıkarak acı suyunu atın. Hazırladığınız malzemeyi baklaya ilave edip, harmanlayın. Limon suyunu, sirkeyi ve tuzu da ekleyip, karıştırarak servise hazırlayın.
MALZEMELER 6 kişilik* 500 gram bakla
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 demet taze soğan
* 1 demet maydanoz
* 1 adet kuru soğan
* 1/2 limonun suyu
* 3 çorba kaşığı sirke
* Tuz
Yayın tarihi: 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/10/gny/haber,BADA5C788D6F42749430EA5313D9EB5C.html
Tüm hakları saklıdır.