kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Beyrut'taki çatışmalarda 6 kişi öldü
01:15
Lübnan'da muhalefetteki Hizbullah taraftarlarının başlattığı gösterilerin ardından yaşanan çatışmalarda şimdiye kadar ölenlerin sayısı 6'ya ulaştı. Hizbullah taraftarları ile iktidar yandaşları arasındaki çatışmalara polis de müdahale ederken, olaylarda 15 kişi de yaralandı. 1975-90 yılları arasında sivil savaşın yaşandığı Lübnan'ın başkenti Beyrut'un sokaklarında çok sayıda silah ve patlama sesi geliyor.

Lübnan'da iktidardaki koalisyonun lideri Said Hariri de Hizbullah'a krizi sona erdirme çağrısında bulundu. 2005 yılında öldürülen Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri'nin oğlu olan Said Hariri, Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'dan "Beyrut'taki kuşatmaya son vermesini, militanlarını geri çekmesini ve Hizbullah taraftarlarının kapattığı yolların açılmasını" istedi.

Said Hariri, Lübnan hükümetinin Hizbullah'ın haberleşme ağını yasa dışı ilan ederek, Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen havaalanı güvenlik şefini görevden alma kararının, Hizbullah tarafından yanlış anlaşıldığını kaydetti.

Diplomatik kaynaklar, Hizbullah'ın, Hariri'nin bu çağrısına hemen cevap vermeyi düşünmediğini belirtiyor.

Birleşmiş Milletler de tarafları barışçıl bir çözüm bulmaya çağırmış, Amerikan yönetimi ise Hizbullah'tan "yıkıcı faaliyetlerde bulunmamasını" istemişti.

Hizbullah taraftarları, Beyrut'ta havaalanına giden bazı yolları ve bazı büyük yollara barikatlar kurdu. Kentte Hasan Nasrallah'ın bugün yaptığı konuşmasının ardından da çatışmanın arttığı görülüyor.