Patatesleri haşlayıp, ezin. Derince bir kaba patatesi, zeytinyağını, sütü, köriyi ve tuzu ilave edip, birbirine yedirerek iyice karıştırın. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra; patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak bir şekil verin. Hazırladığınız bu patates toplarını servis tabağına dizin. Maydanozla süsledikten sonra servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 4 adet patates
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı süt
* Birkaç dal maydanoz
* 1/2 çay kaşığı köri
* Tuz
Yayın tarihi: 9 Mayıs 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/09/gny/haber,D4B265CCA1FE4BC98878F68CD22E4415.html
Tüm hakları saklıdır.