kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İkitelli, facianın kıyısından döndü

Müslim SARIYAR SABAH
Yüksek gerilim hattından kopan kablolar, üstü açık kimya deposuna düştü. Kablolardan çıkan kıvılcımlar kimyasallara değince patlamalar meydana geldi. Çıkan yangında çok sayıda kişi dumandan zehirlendi..
İLİŞKİLİ HABERLER
İkitelli, facianın kıyısından döndü
İkitelli MASKO Sanayi Sitesi'nin karşısında bulunan Ardiyeciler Sanayi Sitesi'nde dün büyük bir facia ucuz atlatıldı. Sitede bulunan "Üstüngel Kimyasal Madde" şirketine ait tek katlı deponun üzerinden geçen yüksek gerilim hattı koparak bidonlar içerisinde bulunan kimyasal maddelerin üzerine düştü. Kıvılcımlar çıkaran kabloların kimyasal maddelere değmesiyle art arda patlamalar oldu, 500 metrekarelik depoda yangın çıktı. Yangının depoyu sarmasıyla birlikte patlamalar arttı.

MADDİ HASAR BÜYÜK
Meydana gelen yangına Başakşehir, Kocasinan ve Bakırköy itfaiyeleri müdahale etti. Olay sırasında çevredeki çok sayıda araçta da maddi hasar meydana geldi. Dumandan zehirlenen ve aralarında itfaiye erleri, polis memurları ve vatandaşların bulunduğu çok sayıda kişi hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerine arama kurtarma ekipleri de gönderildi. Yangının kontrol altına alınmasının ardından bazı vatandaşlar, "Buradan yüksek gerilim hattı geçiyor. Bir facia da olabilirdi. Buna da şükür ki, ucuz atlatıldı. Büyük bir gürültüyle patlama oldu. İşyerlerimiz sallandı. Dumandan etkilenen ve yaralanan kişileri hastaneye gönderdik" diye konuştu.

ÖLÜ, YARALI YOK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da 20 dönüm açık arazi üzerinde yer alan ve çeşitli kimyasal maddelerin bulunduğu depoda çıkan yangının Başakşehir İtfaiye Grubu'na saat 14.20'de ihbar edildiği ve ilk ekibin 3 dakika sonra olay yerine ulaştığı belirtildi. Açıklamada, su ve köpük kullanılarak yangının kısa sürede söndürüldüğü, ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.
Haberin fotoğrafları