kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Düğün magandası 4 yıl sonra serbest

İsmet ACAR SABAH
Bursa'da havaya ateş açarak 21 yaşındaki genç kızın ölümüne neden olan gence verilen 8.5 yıllık hapsi Yargıtay onadı. Acılı baba "Bu hukuk sistemiyle bu kadar" dedi..
Bursa'nın İnegöl ilçesinde yakınlarıyla birlikte bir akrabasının sünnet düğününe katılan Ankara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fransızca Bölümü 2. sınıf öğrencisi Sezin Akoy (21), havaya açılan ateş sonucu göğsünden vuruldu. Genç kız hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti. Olayın ardından tutuklanan İlkay Doğan (19), Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önce 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak olay tarihinde yaşı 18'den küçük olduğu için ceza 8 yıl 8 ay 26 güne indirildi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanığa verilen cezayı onayladı. İki yıldır cezaevinde bulunan sanık, yaklaşık 4 yıl sonra tahliye olacak. Kararı değerlendiren acılı baba Tayfur Akoy ise sanığın mevcut yasalarla alabileceği cezayı aldığını belirterek, "Bu hukuk sistemiyle bu kadar" dedi. "Bundan böyle Sezinlerin ışığını söndüren sistemle mücadele edeceğim" diyen Tayfur Akoy, "Benim kızım artık yok ve geri gelmeyecek. Yerel mahkeme ve Yargıtay, yasalar doğrultusunda verilebilecek cezayı vermiştir. Bu yönüyle bir şikâyetim yok. Ama yaşamlar bu kadar ucuz olmamalı. Önüne gelenin silah sahibi olabildiği bir Türkiye'de ölümlerin ardının arkasının kesilmeyeceği bir gerçek. Bu düzenin değişmesi için birilerinin bir yerlerden başlaması gerekiyor. Şimdi ben kendimi bu işe adayarak, bu yolu açmak istiyorum. Gidebileceğim yere kadar gideceğim" dedi.

'DAVA AÇACAĞIM'
Sürücü kursu işleten baba Tayfur Akoy, şöyle konuştu: "Silah satışlarının düzenlenmesi konusunda yapabileceklerimi araştıracağım. Ardından bu yönde dava açma hazırlığı yapacağım. Ben kızımı kaybettim. Başka babalar da böyle olaylar sonucu kızlarını, oğullarını, eşlerini kaybedecek. Silah satışları, satıştan sonra devletin takibi, yasal olmayan şekilde silah taşımanın cezası yeniden düzenlenmeli."
Haberin fotoğrafları