Çinlilerin haşlanmış pirinci bir yana bırakılırsa, dört temel pilav pişirme yöntemi var. En kolay yöntem, diğer malzemelerle birlikte kaynatılan suya katılan pirinç ile yapılan, suyunu çektikten sonra demlendirilen "salma" yöntemi. Türk mutfağında çok yaygın ikinci yöntem 'kavurma.' Bunda pirinç önce yağda kavruluyor, sonra suyu ekleniyor. Sonra salma yöntemindeki gibi, suyunu çektikten sonra demlendiriliyor. Osmanlı mutfağında en yaygın pilav pişirme yöntemi ise 'haşlama.' Pirinç suyunu çekinceye kadar tuzlu suda pişiriliyor, bir tavada eritilen yağ ile 'haşlanıyor' ve uzun süre çok kısık ateşte demlendiriliyor. 'Süzme' olarak adlandırılan dördüncü yöntem ise daha çok İran'da uygulanıyor.
Yayın tarihi: 4 Mayıs 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/04/pz/haber,A110A203DBC84956B2BE1EA8DDC8AA40.html
Tüm hakları saklıdır.