Ekşimiği, maydanozu ve yumurtayı iyice ezip, tuz ve karabiberi ekleyin. Makarnaları hazırladığınız içle doldurup, kaynar suda 15 dakika haşlayın ve servis tabağına alın. Tavaya rendelediğiniz domatesi, sarmısağı, kekiği, zeytinyağını, salçayı, tuzu ve karabiberi koyup; kısık ateşte iyice pişirin. Domates sosunu makarnaların üzerine döküp, rendelediğiniz kaşar peynirini de serpin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik
* 1 paket salyangoz makarna
* 250 gr. ekşimik
* 1/2 demet maydanoz
* 1 adet yumurta
* Tuz
* Karabiber
Sosu için:
* 4 adet domates
* 2 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz n Karabiber
Yayın tarihi: 4 Mayıs 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/04/gny/haber,1E4EAA223CD34D4E8E6101F1CD172549.html
Tüm hakları saklıdır.