Kral pilavıTaze bezelyeleri diriliğini kaybetmeden haşlayın. Bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı yağda hafifçe kavurun. Kıymayı, tuzu, karabiberi de ilave edip, kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Salçayı ekleyip, bir iki çevirdikten sonra bezelyeleri de atıp karıştırın ve ateşten alın. Bu arada pirinci ayıklayıp bir saat tuzlu sıcak suda bekletin. Bol suyla yıkadıktan sonra iki bardak et suyu ile pilavı hazırlayın. Pilav demlendikten sonra servis tabağına alıp, üzerine hazırladığınız sıcak sosu dökün. En üste rendelediğiniz kaşar peynirini serpip servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik* 2 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı et suyu
* 250 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 2 çorba kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1,5 su bardağı bezelye
* Tuz
* karabiber
Yayın tarihi: 1 Mayıs 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/01/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.