kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Acılı şehriye çorbası

Öncelikle kabağı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Şehriye ile birlikte biraz suyla pişirin. Biberleri ve tavuk etini şeritler halinde doğrayın. Soğanları halka halka doğradıktan sonra bir tencereye sıvıyağla birlikte soğanları, tavuk etlerini, biberleri koyup, kavurun. Şehriyeleri pişirdiğiniz tencereye kavurduğunuz malzemeyi, soya sosunu ve tavuk suyunu ilave edip, 3 dakika daha pişirin. Üzerine nane serpip servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 1 su bardağı şehriye

* 1 adet acı biber

* 2 adet kırmızı etli biber

* 1 adet kabak

* 1 adet tavuk göğsü

* 1 demet taze soğan

* 3 su bardağı tavuk suyu

* 2 çorba kaşığı soya sosu

* 3 çorba kaşığı sıvıyağ