Öncelikle soğanı rendeleyip, ekmek içini ufalayın ve maydonozu ince ince kıyın. Daha sonra bir kabın içine kıymayı, soğanı, maydonozu, ekmek içini, karbonatı, tuzu ve karabiberi koyup, iyice yoğurun. Hazırladığınız köfte harcını buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün bu harcı bir huniye doldurun. Huninin ağzından bastırarak çıkarttığınız köfteleri, serçe parmağınız uzunluğunda kesin. Köfteleri ızgara veya mangalda pişirip, piyaz ya da salatayla beraber servis yapın.
MALZEMELER 5 kişilik* 500 gr. kıyma
* 2 dilim bayat ekmek içi
* 1 çay kaşığı karbonat
* 2 adet soğan
* 1/2 demet maydonoz
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 7 Nisan 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/07/gny/haber,A7B2CA4E60C148AEB133F047FDEE1437.html
Tüm hakları saklıdır.