kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Rokoko

Krem şantiyi sütle çırpıp, içine dövülmüş fındığı, ufaladığınız çikolatayı ve bisküviyi, meyve şekerlemelerini ilave ederek karıştırın. Yuvarlak bir kaseye yarısını koyup, bastırın. Kalan yarısına da bir çorba kaşığı kakao ekleyip karıştırın ve bunu da kaseye koyup, bir gece buzlukta bekletin. Sosunu hazırlamak için; şekeri, nişastayı, yumurta sarısını, kakaoyu, süt ve vanilyayla karıştırıp, pişirin. Servis tabağına tatlıyı ters çevirip, üzerine hazırladığınız sosu dökün ve servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
* 2 paket krem şanti

* 50 gr. fındık

* 100 gr. parça fındıklı çikolata

* 1 çorba kaşığı kakao

* 1 paket fındıklı bisküvi

* Biraz meyve şekerlemesi

* 1 su bardağı süt

Sosu için:
*
1/2 su bardağı şeker

* 1 çorba kaşığı nişasta

* 1 yumurtanın sarısı

* 1 çorba kaşığı kakao

* 1 su bardağı süt

* 1 paket vanilya