kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Enstitü Restoran’da tek göze batan, abajurların üzerindeki sebze-meyve desenleri

Gıcır Gıcır

Tepebaşı'ndaki İstanbul Culinary Institute sene başında açılmış olan bir yemek kursu. 10 haftalık akşam kursları ve günlük kurslar var. Haberleri çıktı, belki okumuşsunuzdur. Benim bahsedeceğim yer binanın birinci katında, 12.00-15.00 arası açık olan Enstitü Restoran. Geçenlerde yemeğe gittik. Mönü her gün değişiyormuş. Çorbalar, tencere yemekleri, zeytinyağlılar, pilavlar, börekler, tatlılar var ve gerçekten çok lezzetli. Mutfakta şeflerin yanı sıra kurs öğrencileri de çalışıyormuş. Burayı sevmemin bir nedeni, bazı restoranlarda görülen 'orijinal olmak için kasmak' anlayışından uzak olmasıydı. Ama en çok sevme nedenim, bardaklardan çatalbıçaklara her şeyin aşırı derecede temiz olmasıydı. Anlatılacak gibi değil, abartmıyorum. Bardaklar, benzincide henüz silinmiş ön cam gibi. Çatalbıçaklar parlıyor, gıcır gıcır. Gözlerinizi alamıyorsunuz. Fakat mekâna uymayan tek şey, resimde de görülen abajurların üzerindeki sebzemeyve deseni. Sorun aslında desende değil, baskıda. Kötü bir fotokopi gibi.
Haberin fotoğrafları