kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Vişneli irmik helvası

Bir tencereye irmiği koyup, kısık ateşte, yağsız olarak 40 dakika kavurun. Vişne suyunu, suyu, margarini ve şekeri irmiğe ilave edip, karıştırın. Kaynayınca üzerine bir bez örtüp 20 dakika kısık ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın. Önceden çekirdekleri çıkartılmış vişneleri ilave edip, harmanlayın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
* 2 su bardağı irmik

* 2 su bardağı şeker

* 100 gram margarin

* 2 su bardağı vişne suyu

* 2 su bardağı su

* 1 komposto kasesi vişne