Baklayı geceden ıslatın. Ertesi gün iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyun. İçine yemeklik doğranmış soğanı, şekeri, tuzu ve yağı ilave edin, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Baklalar yumuşayıp dağılıncaya kadar pişirdikten sonra süzgeçten geçirin. Dikdörtgen şeklinde bir çukur kaba döküp, donmasını bekleyin. Donduktan sonra dilim dilim kesip, üzerine bol miktarda kıyılmış dereotu serpin. Üzerine zeytinyağı gezdirip, limon suyuyla beraber servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik
* 500 gram kuru bakla
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 demet dereotu
* 2 adet kesme şeker
* Tuz
Yayın tarihi: 3 Nisan 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/03/gny/haber,1A03431E0AD4431EA030EA72202F7481.html
Tüm hakları saklıdır.