Yemekte bitki çayı içerim
İLİŞKİLİ HABERLER
Yemekte bitki çayı içerim
* Yemekle beraber çok sıvı almak iyi değil. Normal olan bir bardak su içmektir. Suyun soğuk olmaması gerekir. En iyi seçenek maden sodasıdır. Ben yemekle yeşil çay ve yasemin çayı içmeyi de seviyorum. Dünyanın yarısı yemekle birlikte bitki çayı içiyor.
* Bugün hangi beslenme uzmanı ya da hangi doktor, diyetlerinde hastalarına alkol veriyorsa yanlış yapıyordur. Bunu açıkça söylüyorum. Çünkü amaç detokslanmak ve sağlıklı yaşam ise; haftada en çok bir kez ve sadece bir kadeh içilebilir. Her akşam ikişer kadehe anlayış gösterilmez. Haftada 6 kadeh, ayda 24 kadeh yapar. İçkinin içinde alkol ve şeker var. Bu, çok ciddi bir kalori. İçki vereceğime hastama nar suyu veririm. Vitaminli ve antioksidanlı şeyler öneririm. Alkol zararlıdır, şişmanlatır, bel ve göbek çevresini yağlandırıp kalınlaştırır. Alkol karaciğerin baş düşmanıdır. Cildinizi bozar, karaciğerinizi yağlandırır. Yani her açıdan kötüdür.
* Türk toplumunun gazlı içeceklere zaafı var. Bu zaaftan kurtulmak lazım. 'Diyet olanını içiyorum' diye kendinizi kandırmayın. Hiç fark etmez. Bunların hepsi zararlıdır. Diyet içecekler bedeni şaşırtıyor. Alınan şeker tadı, vücuda şeker reaksiyonu veriyor. Bu da zayıflamaya karşı bir şaşırma yaratıyor. Bu yüzden diyet içeceklere kesinlikle inanmayın.
* Sütlü içeceklerin diyetlerini kullanabilirsiniz. Light ayran, light süt ya da light kefir için. Türkiye'de light kelimesi yanlış kullanılıyor. Yani bizde hem yağı, hem de şekeri azaltılmış olan gıdalara light deniyor. Oysa ikisi çok farklı şeyler. Birinde yağ azlığı varken, ötekinde şeker azlığı söz konusu. Bu yüzden 'light ürün' derken neyin kastedildiğine çok dikkat etmek gerekiyor.
İLİŞKİLİ HABERLER
Yemekte bitki çayı içerim
Yayın tarihi: 2 Nisan 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/02/gny/haber,873239464A28470397E82E261020E9D3.html
Tüm hakları saklıdır.