Levrek buğulama
MALZEMELER
* 1 adet levrek (fileto olarak hazırlanmış)
* 3 adet domates
* 3 adet yeşil biber
* 1 demet maydanoz
* 1 adet dilimlenmiş limon
* 1 su bardağı mantar
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 diş sarmısak
* 1 demet taze soğan (veya 1 adet kuru soğan)
* 1 adet defne yaprağı
* Tane karabiber
* Tuz
Öncelikle domatesi, yeşil biberi, sarmısağı, soğanı, mantarı ince ince doğrayın, karıştırın. Fileto olarak hazırlattığınız balığı bir tepsiye ya da tencereye yerleştirin. Üzerine önce defne yaprağını ve tane karabiberleri, sonra da domatesli karışımı koyun. Hazırladığınız yemeğin üzerine saplarından ayırıp bütün halde bıraktığınız maydanozları serpin. Üzerine limon dilimlerini dizip, tereyağını küçük parçalar halinde koyun. Fırında ya da ocağın üzerinde su eklemeden pişirin. İsteğe bağlı olarak limon suyu serpip servis yapın.
Papaz yahnisi
MALZEMELER
* 1 kilo koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
* 1 kilo arpacık soğanı
* 2 adet defne yaprağı
* 2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı
* 2 çorba kaşığı sirke
* Tuz, nane, karabiber
Öncelikle soğanları ayıklayıp, yıkayın. Bir tencereye yağı, eti ve soğanları koyup, renkleri dönene kadar kavurun. Defne yaprağı ve tane karabiberi ilave edin. Yemeği kısık ateşe alıp, iki su bardağı su ilavesiyle 1.5 saat pişirin. Pişmesine yakın tuzunu da ekleyip, soğanların dağılmamasına dikkat ederek karıştırın. Ocaktan indirdikten sonra üzerine sirkeyi gezdirin. Sade pilavla birlikte sıcak olarak servis yapın.
Kolay baton
MALZEMELER
* 1 paket çikolatalı puding
* 1 paket tatlı ve kepekli bisküvi
* 1 paket kakaolu bisküvi
* Süslemek için hindistancevizi, fındık, fıstık
Pudingi iki su bardağı suyla pişirip, ekmeğe yağ sürer gibi bisküvilerin üzerine sürün. Hazırladığınız bisküvileri dik bir şekilde yan yana dizip, kalan pudingi üzerine dökün. Pastayı bir gece dolapta beklettikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip, servis yapın.
Yayın tarihi: 2 Nisan 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/02/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.