kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ankara Barosu: Senem'le ilgili iddialar gerçek dışı

Yeni Haber
Ankara Barosu Başkanı Ahsen Coşar, Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınan İP Genel Sekreteri Nusret Senem'in bürosundaki bilgisayarların hard disklerini yaktığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Coşar, "Arama sırasında avukat Nusret Senem bürosunda olmamakla, hard diskleri yakması veya yakarken yakalanması fiilen ve maddeten mümkün değildir. Düzenlenen işyeri arama ve geçici olarak el koyma tutanağında da böyle bir bilgi yer almamaktadır" dedi.

Ankara Barosu Başkanı Ahsen Coşar yaptığı yazılı açıklamada, "Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Baromuz üyesi Avukat Nusret Senem'in bürosunda ve evinde yapılan arama ve el koymalarla ilgili olarak kimi gazetelerde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi. Coşar, Senem'in bürosunda yapılan aramanın, Avukatlık Yasası'nın 58.maddesi hükmü gereğince Cumhuriyet Savcısı denetiminde ve Baro tarafından görevlendirilen iki Baro temsilcisi avukatın katılımı ile yapıldığını ve aramada Nusret Senem'in avukatı Mehmet Cengiz'in de hazır bulunduğunu belirtti. Arama sırasında Senem bürosunda olmadığı ve büroda başka bir kişi bulunmadığı için kapının çilingirle açıldığını ifade eden Coşar şunları kaydetti:

"Arama öncesinde veya sırasında avukat Nusret Senem'in bürosundaki bilgisayarların hard disklerini yaktığı/yakarken yakalandığı yönündeki bilgiler gerçek dışıdır. Kaldı ki, arama sırasında avukat Nusret Senem bürosunda olmamakla, hard diskleri yakması veya yakarken yakalanması fiilen ve maddeten mümkün değildir. Düzenlenen işyeri arama ve geçici olarak el koyma tutanağında da böyle bir bilgi yer almamaktadır. Düzenlenen işyeri arama ve geçici olarak el koyma tutanağında yer alan bilgilere göre, avukat Nusret Senem'in bürosunda el konulan hard disklerdeki bilgiler kopyalanmış ve kopyalanan bu bilgiler avukat Nusret Senem'in vekili Mehmet Cengiz'e verilmiştir."

Düzenlenen ev arama ve el koyma tutanağında yer alan bilgilere göre, Senem'in evinde yapılan arama ve el koyma işlemine, Avukatlık Yasası'nın 58.maddesi hükmüne aykırı olarak Cumhuriyet Savcısı'nın denetimi, Baronun görevlendirdiği temsilcinin katılımı olmaksızın başlandığını belirten Coşar, "O aşamada evde bulunan Senem'in vekili Nusret Şenalp'in itirazı üzerine arama işlemine Cumhuriyet Savcısı ve Baro temsilcisi gelinceye kadar ara verilmiş, Cumhuriyet Savcısı'nın ve Baro temsilcilerinin eve gelmelerinden sonra arama ve el koyma işlemine onların katılımı ile ve kaldığı yerden devam edilmiştir" dedi.

Baro temsilcilerinin düzenlenen ev arama ve el koyma tutanağını, arama ve el koyma işleminin Avukatlık Yasası'nın 58.maddesine aykırı olduğunu belirtmek ve bu husustaki muhalefetlerini tutanağa geçirmek suretiyle imzaladıklarını kaydeden Coşar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Halen gözaltında olmakla, kimi basın organlarında yer alan, gerçeğe, haber ve basın etiği ile sorumluluğuna aykırı bulunan bütün bu hususları kamuoyuna açıklamak ve kendi kişiliğiyle mesleki kariyerini korumak imkanına sahip olmayan Baromuz üyesi Nusret Senem'in en temel insan haklarından olan lekelenmeme hakkını meslek örgütü olarak korumak görevi Baromuza ait olmakla, bu basın açıklamasının yapılması ve kamuoyunun doğru biçimde bilgilendirilmesi zorunlu olmuştur."

(ANKA)