Makarnayı bol tuzlu suda 15 dakika haşlayıp, süzün ve hemen zeytinyağını ekleyip, karıştırın. Biberi, domatesi, marulu, soğanı, sarmısağı ince ince kıyıp; makarnaya ilave edin. Bezelyeyi, mısırı, maydanozu, dereotunu, kekiği, karabiberi ve tuzu da ekleyip, karıştırın. Üzerine limon suyu döküp, servis yapın.
Malzemeler 8 Kişilik
* 1 su bardağı kesme makarna
* 1 diş sarmısak
* 1 adet sivri biber
* 1 adet domates
* 1 adet taze soğan
* 2 çorba kaşığı mısır
* 2 çorba kaşığı bezelye
* 2 adet marul yaprağı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Maydanoz
* dereotu (kıyılmış)
* Tuz
* Karabiber ve kekik
* 1/2 limon suyu
Yayın tarihi: 27 Mart 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/27/gny/haber,0E3F2B1954B74190AC0E82D767DE0D28.html
Tüm hakları saklıdır.