kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Prensip kararı aldı, susacak

Önceki gece 4.5 saatlik sorgudan sonra serbest bırakılan gazeteci İlhan Selçuk, önce Cumhuriyet gazetesine gitti. Selçuk'un prensip gereği konuşmayacağı açıklandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Prensip kararı aldı, susacak
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, geçtiğimiz cuma sabahı saat 04.00 sıralarında düzenlediği operasyonla gözaltına alınanlar arasında bulunan Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi, gazeteci-yazar İlhan Selçuk, önceki gece saat 01.30 sıralarında serbest bırakıldı. Getirildiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten savcıya yaklaşık 4.5 saat boyunca ifade veren İlhan Selçuk hakkında, soruşturma tamamlanıncaya kadar yurtdışına çıkma yasağı kararı verildi.

AVUKATIYLA KONUŞTU
Serbest bırakılır bırakılmaz Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki merkez binasına giden İlhan Selçuk, burada geç saat olmasına rağmen bekleyen vatandaşlar tarafından alkışlandı. Gazete binasında yaklaşık bir saat kalan İlhan Selçuk doktor kontrolünden geçtikten sonra avukatlarıyla bir süre durum değerlendirmesi yaptı.

'KENDİNE SÖZ VERDİ'
Daha sonra evine geçen Selçuk, gazetecilerin tüm ısrarlarına rağmen herhangi bir açıklama yapmadı. Selçuk'un herhangi bir açıklama yapmaması ile ilgili olarak, Cumhuriyet gazetesi yazarı Şükran Soner, "İlhan Ağabey ifade verirken, televizyonlara çıkmamak için bir nevi kendi kendine söz vermiş. 'Ben bugüne kadar TV ve gazetelere çıkmadım. Yaşanan siyasi polemiklere alet olmamak için bundan sonra da çıkmam' dedi" şeklinde konuştu. Avukat Akın Atalay da, İlhan Selçuk'un soruşturmasında gizlilik kararı olduğu için, ne ile suçlandığını, hakkında ne gibi deliller olduğunu bilmediklerini kaydederek, "Kendisine soruşturma ile ilgili ve yazdığı yazılar hakkında sorular soruldu" dedi.

Veli SARIBOĞA-Umut TÜTÜNCÜ-Ferit ZENGİN-Çağdaş ÇETİNDEMİR-Hayati ARIGAN-Erdoğan YAPIK-Ali BALCI / SABAH