Beyoğlu'nun iki popüler mekânı, Kaktüs ve Baykuş kısa bir süre önce Cihangir'de ikinci şubelerini açtı. Biz de bunu fırsat bilerek müdavimlerine neden bu mekânlara sıkı sıkıya bağlı olduklarını sorduk.....
1- Ne zamandan beri Baykuş müdüvimisiniz?
2- Neden Baykuş?
3- Baykuş'ta ne içersiniz?
4- Baykuş'ta ne yersiniz?
5- Baykuş'ta hangi parçada dans edersiniz?
6- Baykuş'a hangi günler gelirsiniz?
7- Baykuş'a ne için gelirsiniz?
8- Müdavim olmanın sorumlulukları neler?
FATİH ÖZGÜVEN (Yazar)
Kaktüs benim için ev gibidir. Her şeyden önce orada çalışanlar yüzünden... Kaktüs'te çalışan herkes, bana yıllardır içeri girmişim de eski dostlarımla buluşmuşum duygusu verir. İşin doğrusu Kaktüs'te pek bir şey yemem, iyi bir müşteri sayılmam. Kahve içerim genellikle. Ama eşi dostu ağırlamak için oraya götürürüm. Çünkü kendimi rahat hissederim, gerilmem. Kaktüs müdavimi olmanın tek sorumluluğu Kaktüs'ü ihmal etmemektir. Yeni Cihangir Kaktüs'ü de sevmekle birlikte, ben esasen Beyoğlu Kaktüs'çüyüm.
ORHAN ALKAYA (Şair, yazar, yönetmen)
1- Beyoğlu Kaktüs açıldığından beri...
2- Zekiye, Vildan, Handan diye başlar, Ertuğrul, Cemal, Volkan, Vahit diye uzar gider.
3- Kahve, viski, özel ayaklı kadehimde rakı. Kızım da sıcak çikolatasına bayılır.
4- Günün mönüsüne çevirdikleri amele yemeği. Biberli bonfilesi ve makarnaları da çok iyidir.
5- Bazen müziğe el koymamız gerekiyor. Çocuklara ayıp olmasın diye hiçbir parçaya eşlik etmem.
6- Her fırsatta.
7- Müdavimi olduğum için.
8- Her zamanki yerinize, bihaber bir müşteri oturduğunda olgun davranmak yeterli.
SEVİL DEMİRCİ (Yapımcı)
1- Beyoğlu Kaktüs açıldığı günden bu yana...
2- Servisi, hizmeti, işleteni, çalışanı, her şeyiyle çok iyi.
3- Kaktüs kahvesi şahane olur!
4- Özellikle domates çorbası.
5- Düşünmedim.
6- Sabahları gelirim.
7- Yemek ve sohbet.
8- Haberdar olmak istersin, müdavimlik böyle bir şeydir.
EYŞAN ÖZHİM (Model, oyuncu)
1- 2000'den beri...
2- Çünkü kendimi evimde gibi hissediyorum. Rahat, güvenli, temiz ve akıllı bir mekândır Kaktüs...
3- Güne ve zamana göre içtiklerim değişir.
4- Mönüdeki her şeyden yemişimdir. Mutfağı çok lezzetlidir.
5- Genel olarak hafif müzik çalar... Kafa dinlemek için süperdir.
6- Hemen hemen her gün.
7- Kitap okumak, toplantı yapmak, sohbet etmek için...
8- Mekânın size duyduğu saygı kadar, bu kurallara saygı göstermek gerekir!
ÜLKER ÜL (Ressam)
1- Epeydir.
2- Evimiz gibi olduğu için.
3- O günkü duruma göre; bazen kahve, bazen rakı.
4- Jamaika usulü tavuk.
5- Muhabbete.
6- Haftanın dört günü gelirim.
7- Sohbet.
8- Korumaktır.
BURÇAK ERTEM (Moda tasarımcısı)
1- Kendimi bildiğimden beri.
2- Nefes almak için. Huzur, samimi ortam ve güzel tadlar için de...
3- Kırmızı şarap ve votka.
4- Ekmek içi domates çorbası, Akdeniz salata. Aslında açlığıma göre her şey...
5- Bildiklerime.
6- Hafta içi her gün uğrayabilirim.
7- İkinci sorunun cevabı...
8- Mekân içerisinde bir aksaklık gözlemlersem, bunu yetkili ile paylaşma gereği duyuyorum.
BİROL NAMOĞLU Müzisyen)
1- Sanırım üç senedir.
2- Engin, Latif, Tolga, Ahmet, Barış... Daha uzar bu liste!
3- Votka elma... Baykuş usulü.
4- Pizza. Ama heveslenmeyin daha mönüye girmedi, deneklerden biriyim. Muhteşem!
5- Alkol oranına bağlı bu. Ne kadar alkol, o kadar dans.
6- Popvirüs çarşambaları. Cuma, cumartesi, pazar... Her an gidebilirim.
7- Rahat ettiğim ve eğlenmekten başka bir şey düşünmek zorunda olmadığım için.
8- Müdavim olmak, mekâna saygıyı gerektirir.
EMRE DUYMAZ (Basın danışmanı)
1- Açıldığı günden beri giderim.
2- Kendimi evimde hissediyorum. Çalışanlar güler yüzlü, servis hızlı, yemekler güzel.
3- Sürekli içtiğim bir şey yok. Ama en çok bira.
4- Çeşitli salatalar ve burgerler.
5- Genelde müzik zevkime hitap eden şarkılar çalıyorlar. Hepsinde dans ediyorum.
6- Haftada üçdört gün uğrarım.
7- Yemek ve toplantı için uğrarım.
8- Hayatta hiçbir şeyin müdavimi olmadım, oranın bir parçası oldum.
ARKIN ÇELİK (Müzisyen)
1- Açıldığından beri.
2- Ortam ve yemekler muhteşem.
3- Portakal-kivimuz suyu.
4- Her şeyi.
5- Gece yarısından sonra çalan her şeye.
6- Özel bir gün yok.
7- Röportajlar, toplantı, eğlence, yemek...
8- Devam zorunluluğu, tanıtım sorumluluğu!
SEVCAN YILDIZ (Tasarımcı)
1- Beş senedir.
2- Müzik ve yemekler çok iyi, müşteri profili düzgün. Yer olarak ayaküstü, hemen İstiklâl girişinde...
3- Genelde bira ve Baykuş'un özel elma votkası. Ama asıl olan, Barış'ın hazırladığı votka martini.
4- Ispanak beğendili tavuk, atıştırma tabağı, baharatlı elma dilim patates.
5- Aretha Franklin'den Thing, Madonna'dan Hung Up, Dee Lite'tan Groove is in the Heart.
6- Belli bir gün yok... Yemek ve sohbet için hafta içi, dans ve eğlence için hafta sonu.
7- Sohbet...
8- Sorumluluğu yok, keyfi var.
SERKAN KESKİN (Oyuncu)
1- Beş senedir.
2- Yabancı hissetmediğim için.
3- Belli olmaz. Ama genelde bira, 33'lük eski kahverengi şişe bira.
4- Meksika usulü biftek.
5- Etmem.
6- Belli olmaz ama dışarı çıkarsam mutlaka uğrarım.
7- Seviyorum.
8- Çok dağıtmamaya çalışmak olabilir.
DUYGU GÜZELMERİÇ (Yönetmen)
1- Dört-beş yıldır bilip, ara sıra uğramakla beraber, yaklaşık altı aydır devamlı gittiğim bir yer.
2- Kendimi çok rahat ve iyi hissediyorum. Müşteri gibi değil, sanki kendi evimde gibiyim Baykuş'ta.
3- Gündüz saatlerinde uğramışsam kahve içerim. Gece çıktıysam da elmalı votka...
4- Çıtır tavuk çok güzel. Yemeklerin lezzeti dışında, sunumları da çok orijinal.
5- Amy Winehouse'un herhangi bir parçası olabilir.
6- Öyle çok belirli günlerim yok; hem hafta içi, hem hafta sonu gittiğim bir mekân.
7- Genellikle sohbet için geliyorum, ama hafta sonları için müzik ve içkiyi de ekleyebiliriz.
8- Arayı çok açmamak gerekiyor, herhalde en büyük sorumluluk bu.
Yayın tarihi: 23 Mart 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/23/pz/haber,74148BC9795645A9A6E3D3314312D5DA.html
Tüm hakları saklıdır.