kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cuma Sabah 
ATİLLA DORSAY

Mevlevi felsefesi yemek sanatıyla birleşti

Türk mutfağının sayılı usta kalemlerinden Nevin Halıcı Hanımefendi, yeni kitabı Mevlevi Mutfağı'nı yayımladı (Metro Kültür Yayınları). Önsözü yazan konunun uzmanı Claudia Roden şöyle diyor: "Bu kitabın birçok yönü var. Bir kültürel tarih, şiir kitabı, mutfak kültürü tarihi, yemek tarifleri koleksiyonu." Konyalı Nevin Hanım, Mevlana felsefesine olan büyük ilgisini yemek sanatıyla bağdaştırıyor ve bize, onun bütün eserinde adı geçen veya ima edilen tüm yiyecek ve içeceklere dair eşsiz bir kaynak sunuyor. İster Mevlana metinlerini çok farklı bir çerçeveden görmek, ister o çağın mutfak kültürünü tanımak, isterseniz mezelerden kebaplara, etten balığa, hamur işlerinden sebzelere, tatlılardan şerbetlere çoğu unutulup gitmiş ağız tatlarına yeniden ulaşmak için okuyabilirsiniz. 2005 yılında İngiltere'de En İyi Yabancı Yemek Kitabı seçilen eserin bu Türkçe basımı, meraklıları için bir hazine...