kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bilgili, Başbakan Erdoğan'a, saray ressamı Fausto Zonaro'nun yaptığı ve üzerinde "Maşallah'' yazan tarihi tuğlanın bir örneğini hediye etti.

Erdoğan'dan Beşiktaşlı Bilgili'ye '1903' jesti

Başbakan Erdoğan, Eski Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili'nin ricası üzerine Sıraevler'in açılış törenini kulübün kuruluş tarihi olan 1903'ü çağrıştırdığı için 19 Mart'ta gerçekleştirdi..
Osmanlı'nın ilk toplu konut örneği olarak ifade edilen İstanbul Beşiktaş'taki Sıraevleri'in açılışına katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, Beşiktaş Kulübü'nün eski Başkanı Serdar Bilgili'ye 1903 jesti yaptı. Akaret Turizm Yatırımları AŞ adına Garanti Bankası'ndan Sıraevler'i yaklaşık 18 milyon dolara devralarak rezidans, otel ve ofis binaları olarak yeniden restore eden Serdar Bilgili, açılış gününün Beşiktaş futbol takımının kuruluşu yılı 1903'ü çağrıştırdığı için 19 Mart'ta yapılması için Başbakan'a ricada bulununca Erdoğan da Bilgili'ye kırmayarak dünkü açılış töreninde hazır bulundu. 1 Nisan günü hizmete girecek olan W Otel'in önünde açık alanda yapılan açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, "Ülkede başka şeylerle uğraşıyoruz. Temenni ediyorum ki er ya da geç bu millet bunu da aşacaktır. Bunu aştığımız zaman gümbür gümbür yürürüz. Batıya gidiyorsunuz bakıyorsunuz ki bütün tarihi eserlerini nasıl ele alıp canlandırıyor ve geleceğe yürüyorlar. Bizde ise 'Bırakın kendi haline gitsin' diyoruz. İşte doğduğum, büyüdüğüm şehir... Buralardan geçerdik, maalesef kapanın elinde kalmıştı Akaretler. Ama şimdi kapanın elinde değil, gerçekten sahiplerinin elinde olan bir Akaretler var"dedi. Göreve geldiğinde şimdi Başbakanlık Ofisi olarak kullanılan yerin yanında Beşiktaş Kaymakamlığı bulunduğunu, bunun da Dolmabahçe mimarisi ile tezat halinde olduğunu dile getiren Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

ESKİ BİNALAR OTEL OLACAK
"Fakat engeller anlatılamayacak kadar çok. Almak yetmiyor, 'Burayı yapayım, yaparım, ne gerekiyorsa yapacağım' demek de yetmiyor. İçeriden birileri adeta bariyer oluşturuyorlar, 'Hayır yapamazsın veya yapacaksan benden geçmen lazım' diyor. 'Senden nasıl geçeceğim, onun yolunu söyle' dediğiniz zaman işte orada bakıyorsunuz ahlaki olmayan yollarla karşı karşıya kalıyorsunuz. İşte bizim bunu aşmamız lazım, ama biz bunlarla uğraşmıyoruz ki ülkede, başka şeylerle uğraşıyoruz. Biz yeni bir karar aldık. İstanbul'a özel tarihi eserlerimizin birçoğunu otellere çevirelim. Hem tarihimizi tanıtalım, hem bu eserlerle yatak kapasitemizi arttıralım'. İstanbul'a yapılan yatırımların birçoğunun yer altında olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kuyu misali yerin altına tüneller açılıyor. Millet minareyi görür ama kuyuyu görmez" değerlendirmesinde bulundu.