kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Emniyet'ten Nevruz alarmı

Yeni Haber
Polis yarın tüm yurtta kutlanacak Nevruz Bayramı için alarma geçti. Sınır ötesi operasyonun karşılığını vermek ve ayaktayım imajını vermek isteyen terör örgütüne yönelik operasyonlara ağırlık verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen ve illere dağıtılan 50 örgüt üyesi ve minübüs türü araçlar tüm yurtta polis tarafından aranıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı hafta başında gönderilen genelgede yarın kutlanacak Nevruz için 81 il emniyeti alarma geçirilmişti.

Hafta boyunca tüm yurtta yol uygulaması, arama ve denetleme lere ağırlık verilmesi istenen genelgede, sınır ötesi operasyonda büyük darbe yiyen örgütün intikam peşinde olduğu ifade edildi.

PKK terör örgütünün özellikle büyük kentlerde ses getirecek eylem peşinde olduğu belirtilen genelde ayrıca terör örgütünün kürt nüfusun yoğun olduğu illerde kutlamaları devlet ve güvenlik kuvvetlerine yönelik kalkışma şekline çevirmeyi amaçladığı bunun içinde çocuk ve kadınları ön planda tutacağı yönünde istihbarat bulunduğu bildirildi.

Özellikle TSK'nın kısa süre önce gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonda 240 teröristin etkisiz hale getirilmesi ile sağladığı başarının örgüte büyük darbe vurduğunun altı çizilen genelgede, ayrca örgüt tarafından eylem amaçlı görevlendirildiği yönünde istihbarat bulunan 50 örgüt mensubunun isimleri de illere bildirildi.

Başta Mersin, Diyarbakır ve İstanbul olmak üzere tüm yurtta güvenlik önlemlerinin arttıran polise ayrıca kritik illere yakın illerden de takviye kuvvet gönderildi.

Ayrıca halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde hafta boyunca şüpheli kişi ve paketlere yönelik yapan polis, yasadışı gösteri için hazırlanmış afiş, bayrak ve benzeri unsurları da toplandı.

ANKA