Yaz-kış türlüsüÖncelikle bamyaları ayıklayın. Fasulyeleri küçük küçük doğrayın. Patlıcan, havuç, kabak, patates ve biberleri de kuşbaşı doğrayın. Tencerenin en altına halka halka doğradığınız soğanı, sonra sırasıyla fasulyeyi, havucu, patatesi, biberi, kabağı ve en üste de bamyayı koyun. Kabuklarını soyduğunuz domatesi bir kaba doğrayın. Şeker ve tuz ilave edip, karıştırdıktan sonra sebzelerin üzerine dökün. Tencereye son olarak sarmısağı koyup, zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirin. Yemeğin üzerine bir tabak bastırıp, su koymadan, kısık ateşte bir saat pişirin ve soğumaya bırakın. Yemek soğuyunca bir servis tabağına ters çevirip, daha önce kıydığınız maydanozla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler 10 Kişilik* 1 komposto kasesi bamya
* 250 gram taze fasulye
* 1 adet orta boy havuç
* 2 adet patlıcan
* 2 adet patates
* 2 adet yeşil biber
* 2 adet kabak
* 1 demet maydanoz
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1/2 kilo domates
* 2 adet orta boy soğan
* 2 diş sarmısak
* 2 adet kesme şeker
* Tuz
Yayın tarihi: 20 Mart 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/20/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.