kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

İslim kebabı

Eti parçalara bölüp, tencereye yerleştirin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı, tuzu, tane karabiberi ve defne yaprağını koyup, kısık ateşte bir saat pişirin. Diğer tarafta patlıcanları dörde bölüp soteleyin, ortadan enlemesine kesin. Uzun parçalar halinde hazırladığınız patlıcanları sıvıyağda kızartın. Etin üzerine patlıcanları dizip, üstüne de dörde böldüğünüz domatesleri koyun. En üste yeşil biberleri koyup, bir su bardağı ılık su ilave ettikten sonra kısık ateşte kapağını hiç açmadan 45 dakika pişirin. Pilavla birlikte sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler 8 Kişilik
* 1 kilo kemiksiz kuzu eti
* 2 adet soğan
* 3 adet domates
* 4 adet patlıcan
* 3 adet yeşil biber
* Tane karabiber
* 1 adet defne yaprağı
* Su
* Tuz