kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kaşınmaya değil okşanmaya ihtiyaç var'

Erhan DOĞAN SABAH - İSTANBUL
SABAH ile TÜRSAB'ın gelenekselleşen öğle yemeğinde konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi için kaşınmaya değil okşanmaya ihtiyacı olduğunu söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kaşınmaya değil okşanmaya ihtiyaç var'
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi için kaşınmaya değil, okşanmaya ihtiyacı olduğunu belirtti. SABAH gazetesi ile TÜRSAB arasında düzenlenen geleneksel öğle yemeği, İstanbul The Plaza Oteli'nde gerçekleştirildi. 2001 yılından beri geleneksel hale getirilen yemekli toplantıya Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Yaşin, yönetim kurulu üyesi Yusuf Adıgüzel, SABAH Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile birlikte TÜRSAB üyesi seyahat acenteleri temsilcileri ve SABAH gazetesinin yönetim ve reklam kadrosu katıldı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy yaptığı konuşmada, basın ve turizm sektörünün ilişkilerinin geliştirilmesi için gerçekleştirilen bu toplantılar sayesinde önemli bir görevin yerine getirildiğini belirterek SABAH ailesine teşekkürlerini ifade etti. Basın kuruluşları sayesinde tüketicilerle ilişki kurabildiklerine dikkat çeken Ulusoy, "Basın kuruluşları ülkeyi tanıtıyor. Eğer tüketici bizi tanımıyorsa o bizim kabahatimizdir. İşte bunu düzeltecek olan da basın kuruluşlarıdır. Türkiye'de yaşam biçimini, giyim kuşamı, konuşmayı dünyaya açılmayı sağlıyorsunuz. Buna rağmen sıkıntılarımız var ama bu ilişkiler sayesinde çözüleceğine inanıyorum" dedi. Ulusoy, Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi için kaşınmaya değil, okşanmaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

TURİZMİN 2023 HEDEFLERİ
2023 yılında 50 milyon turistle 50 milyar dolar döviz hedeflediklerini açıklayan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Hayal mi... Biz zaten hayal ürünü satıyoruz. 2023 yılında 500 uçak 20 kruvazör gemi hedefliyoruz. THY büyüdükçe özel hava yolları da büyüyor. Hükümet bu konuda kararlılığını göstermiştir. Yüzde 18 KDV yüzde 8'e düşürülmüştür. Bugün bizi içeride taşıyan yüzde 93 kara taşımacılığıdır. Dünyanın hiçbir yerinde kara taşımacılığı yüzde 93 olmaz. Biz konuşa konuşa sorunlarımızı çözeceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

LEASİNG'E VERGİ SORUNU
Başaran Ulusoy, leasing'le alınan mallar ile ilgili yapılan vergi artırımının turizmin önemli ayaklarından olan özel havacılığa zarar vereceğini vurguladı. Ulusoy bugün uçakların leasing ile alındığına dikkat çekerek, "Eğer burada KDV'yi artırırsanız, 2009 yılında nasıl uçak alacaksınız? Bu uygulama sürerse bugün 130 olan özel havayollarının kullanımındaki uçak sayısı yarın 30 'a düşer" diye konuştu. Ulusoy konuyu Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a aktaracaklarını ve bu konuya bir çözüm bulunmasını isteyeceklerini anlattı.
Haberin fotoğrafları