kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Halk ne diyor?

Askerlikte mantık yok!

Bartın'da bir fabrikada çalışan Ahmet Özgür Toka, tankçı uzman çavuş olarak üç yıl görev yaptı. Ancak 2006 yılında yapılan muayenede, üç santim kısa diye atıldı. Mahkemeden olumsuz yanıt alınca AİHM'ye gitti.

OKTAY TONTUROĞLU: Arkadaş adına çok üzüldüm. Ayrıca verilen karardan dolayı da utanç duydum. Hani "Devede de boy var ama eşeğin ardından yürürmüş" diye bir söz vardır. Ne yani adamın 3 cm. kısa boyu için sevdiği işi yapmaması mı lazım? Hele bu vatan göreviyse. Bunu askeri mahkeme değerlendirmeli...

MURAT ÇELİKKOL: Hiçbir uzman erbaş böyle bir sebeple ordudan uzaklaştırılmaz. Bir kere askerliğe elverişli olup olmamama durumu 1.50 cm'den başlıyor. Bunun altında başka bir neden olduğunu düşünüyorum.

NEŞE SÖNMEZ: 'Askerlikte mantık yok!' diye boşuna söylenmemiş. Bu ülkede neden işinde başarılı olanların önüne hep bir zorluk çıkarılır? 3 yıl çalıştığı yetmemiş, bir de ödüllendirilmiş. Sonuna kadar hakkını aramalı.

ERMAN KETENCİ: Ah uzman çavuşum ah... Demiyorsun ki, "Ben torpille işimi ayarladım da bu sınavı kazandım ve sözleşmemi uzattım." Ama son muayenede herhalde torpil yapacak birini bulamadın. Bunları seni suçlamak amacı ile söylemiyorum. Ha 3 cm uzun, ha 3 cm kısa hiçbir şey fark etmez. Askerlik askerliktir. Boy ve kilo standartları saçma...