kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Filmde Scarlett Johansson (Mary) ve Natalie Portman (Anne) rol alıyor.

Takılar Kapalıçarşı'dan

Perihan KORKMAZ LONDRA
Ünlü Hollywood yıldızlarının rol aldığı "Diğer Boleyn Kızı" adlı tarihi filmde kullanılan takıları Hüseyin Sağtan tasarlayıp, Kapalıçarşı'daki atölyesinde kardeşiyle imal etti..
Geçmişte "Truva" gibi filmlere kostüm hazırlayan Kapalıçarşı artık yabancı filmlerin aksesuvarlarını da hazırlıyor. Philippa Gregory'nin kitabından sinemaya uyarlanan; Scarlett Johansson, Natalie Portman ve Eric Bana'nın oynadığı "Diğer Boleyn Kızı" (The Other Boleyn Girl) adlı filmde kullanılan takılar, İstanbul'da hazırlandı. Kardeşiyle Kapalıçarşı'daki Tekstil Arts adlı atölyesinde mücevher tasarımı ve üretimi yapan Hüseyin Sağtan, filmdeki 80 değişik takıyı hazırladı. Hüseyin Sağtan'a öneri, aynı filmin kostüm tasarımcısı Jeeda Barford tarafından geldi. İkili daha önce de "Eragon" adlı filmde birlikte çalıştı. Hüseyin Sağtan "Diğer Boleyn Kızı"ndaki takıların 10 bin dolar değerinde olduğunu söyledi.

LOUVRE'DA SATILIYOR
Daha çok yurtdışı için çalışan Diyarbakırlı tasarımcının ürettiği ürünler Louvre gibi ünlü müzelerdeki dükkânlarda satılıyor. Evli ve üç çocuk babası Sağtan, tasarımlarını eşi ve 19 yaşındaki kızına da danışarak hazırladığını ifade etti. Film, 16'ncı yüzyılda İngiltere kralı VIII. Henry Tudor'u baştan çıkarmak için rekabete giren Marie ve Anne Boleyn kardeşlerin öyküsünü anlatıyor.
Haberin fotoğrafları