kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Siyaset elbisesini çıkartırız'

Enis YILDIRIM
Muhalefetin harekâtla ilgili eleştirilerine yanıt veren Erdoğan "Kimse bizi ABD'den talimat alan olarak değerlendiremez. Biz de siyaset elbisesini çıkartırız" dedi ..
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın kara harekâtının bitirilmesinde ABD'nin baskısı olduğu iddialarına karşılık "Kanıtlasınlar üniformamı çıkartırım" demesinin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan da benzer bir söylem kullandı: "Kimse bizi ABD'den talimat alan olarak değerlendiremez. Biz de siyaset elbisesini çıkartırız" dedi. Uşak Belediyesi tarafından yaptırılan tesislerin, toplu açılış törenine katılan Erdoğan, "Bir sınır operasyonu yapılıyor ve bu operasyon yapılırken konuyla ilgili, 'ABD talimat verdi, ona göre yapıldı veya yapılmadı, çekilin talimatı gelmesi üzerine' deniyor. Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? Neyi biliyorsunuz da bunu söylüyorsunuz" diye sordu.

"İNANMIYORSUN"
Milletten aldıkları emanete hıyanet edemeyeceklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Ana muhalefet, maalesef eski alışkanlıklarını aynaya bakarak bizde göreceklerini zannediyor. Bu iktidar, hiçbir yerden emir alarak, bu adımları atmamıştır asla. Askerimiz, hükümetiyle uyumlu. Bunun diplomatik boyutu, siyasi boyutu var, ekonomik boyutu var. Herhalde askeri boyutunu askerimiz yürütecek. TSK'nın tüm komuta kademesinden tutunuz, erine kadar vermiş olduğu bu başarılı mücadeleyi siz nasıl olur da gölgelemeye gayret edersiniz? Bu yetkiyi nereden alıyorsunuz? Orgeneral Büyükanıt'ın açıklamalarına işaret eden Başbakan şöyle dedi: "Bizim verdiğimiz cevaplara inanmıyorsun, Genelkurmay Başkanı açıklama yapıyor, inanmıyorsun. Kime inanıyorsun ya? Paşam bir şey söyledi. Dedi ki, 'Ben bu elbiseyi çıkartırım.' Bu kadar iddialı konuştu. Bakınız aynı şeyi değişik versiyonda ben kullanıyorum. Tüm bu açıklamaların dışında kimse bizi ABD'den talimat alan olarak değerlendiremez. Biz de siyaset elbisesini çıkartırız. Bu kadar iddialı konuşuyorum. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Bu iddiayı yerine getiren siyasetçiler, iddiayı ispatlamadıkça bu ülkede nasıl dolaşacaklar onu soruyorum."