kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Halk ne diyor?

Yasa netleşene kadar türban üniversiteye girmesin

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Cumhurbaşkanı Gül tarafından başörtüsüne özgürlük tanıyan anayasa değişikliğini uygulamayacaklarını söyledi.

ARİF CİGAL: Rektörlük doğru bir uygulama yapıyor. Anayasa'da türbanı taktıracak herhangi bir madde yok, olamaz da... Türbanlı öğrenciyi alacak olanlar yasaya karşı gelmiş olurlar. Sayın rektör yasaya uygun hareket etmektedir.

AYFER POYRAZ: Sayın Hocam, haklısınız. Biz bugünlere nasıl geldik! Geçmişinden ders almayan milletin geleceği olamaz. Sırf kaos olsun diye siyaset yapıyorlar. Sizi sonuna kadar destekliyoruz.

ALİ BABAKÖY: Kanun iyi ya da kötü, yanlış ya da doğru olsun bunun kararını rektörler veremez. Onlar her Türk vatandaşı gibi kanunlara uymakla ve uygulamakla yükümlüdür. Hiç kimse kendini millet ya da devlet iradesinin üstünde göremez ve görmemelidir diye düşünüyorum.

AYHAN ÇEVİK: Yasanın sonucu Anayasa Mahkemesi'nde netleşene ve YÖK'deki düzenleme yapılana kadar türban üniversiteye kesinlikle girmemeli.