Patlıcanları alacalı şekilde soyun. Ortasını bıçakla hafifçe oyun ve kızartın. Bir tavada soğanları kavurun. Fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, soyulmuş sarmısağı koyun ve soğanla birlikte kavurun. Şekeri de ekleyin ve karıştırın. Kızarttığınız patlıcanları bir fırın tepsisine veya yayvan bir tencereye dizin. Hazırladığınız harcı patlıcanların oyulmuş kısmına bir kaşıkla doldurun. Üzerine birer dilim domates koyun. Bir miktar su ekleyin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyip fırında ya da ocakta orta dereceli ısıda pişirin.
MALZEMELER
* 6 adet patlıcan
* 3 adet soğan
* 3 adet domates
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 demet maydanoz
* 1 baş sarmısak
* Yarım limon n Tuz
Yayın tarihi: 22 Şubat 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/02/22/gny/haber,BA4785C549BB4BA081DF99D5A9138429.html
Tüm hakları saklıdır.