kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ödülleri Başbakan Erdoğan’ın verdiği törende ‘Dik çıkan merdiven’le ödül alan Nural mini gösteri yaptı.

'Markasıyla dünyaya üretenler başımızın tacı'

ANKARA
Patent oscarları törenle dağıtıldı. "Dik çıkan merdiven" buluşunun sahibi Nural ve cilt bakım ürünü Ellora'nın patentini alan Raziye Ağören ödülünü Başbakan'dan aldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Markasıyla dünyaya üretenler başımızın tacı'
Başbakan Tayyip Erdoğan, Almanya'da Uluslararası Buluş ve Yeni Ürünler Fuarı'nda sergilenerek serbest kategoride altın ödül alan, "Dik çıkan merdiven" buluşunun sahibi Murat Nural'a ödül verdi. Türk Patent Enstitüsü'nün '2007 Yılı Patent Ödülleri', Başbakan Erdoğan'ın katıldığı törenle sahiplerini buldu. Ünlü sanatçı Hülya Avşar ile Tarkan, Turkcell ve Sarar Tekstil 'en iyi marka' ödülüne layık görülürken Vestel Beyaz Eşya 'patent' dalında, Sevan Kuyumculuk da tasarım dalında 'Türk Patent Altın' ödülünü aldı.

TASARIM NOBEL ALIYORLAR
Sanatçılar Avşar ve Tarkan törene katılmadığı için ödüllerini alamadı. Raziye Ağören adlı türbanlı kadın da ödülünü Erdoğan'ın elinden aldı. Erdoğan, cilt bakım ürünü olan Ellora'nın patentini alan Ağören ile bir süre sohbet etti. Tasarım dalında 'Brener Yapı Mimarlık Proje, Sevan Kuyumculuk ve Hatil Enerji ödül alırken, serbest kategoride 'Dik Çıkan Merdiven' buluşu ile Murat Nural 'altın madalya', 'yüksek güçlü lazer' buluşu ile Ersin Doğan gümüş madalya, 'seramik filtre üretim yöntemi' buluşu ile Gürcan Gürses gümüş madalya ile ödüllendirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan törende yaptığı konuşmada, "Markalaştığımız sürece rekabet gücümüz de artacaktır. Sanayici ve işadamlarımız artık başkaları için fason çalışmak yerine kendi markalarımızla dünyaya açılıyorlar, artık tasarım Nobelleri alıyorlar. Üretenler, hep başımızın tacı olacaktır" dedi.
Haberin fotoğrafları