kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Açık pozisyonu kapatıp radikal yatırım yapacağız'

Koç Holding CEO'su Bulgurlu, "Migros'un fiyatı beklediğimiz seviyede. Açık pozisyonumuzu kapatıp, 4 ana alanda radikal yatırımlar yapacağız. Özelleştirme de gündemimizde" dedi..
Migros'un yüzde 50.8'ini 1.98 milyar YTL'ye BC Partners'a bağlı Moonlight Capital S.A'ya satan Koç Holding'in CEO'su Bülent Bulgurlu, satıştan gelecek nakit ile açık pozisyonlarını kapatıp mali yapılarını güçlendirmiş olacaklarını söyledi. Satışla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Bulgurlu, satma kararını açıkladıkları Haziran 2007 tarihinden bu yana global piyasalarda yaşanan olumsuzluklara rağmen fiyatın 'bekledikleri seviyede' olduğunu belirtti. Süreci 9 ayda bitirmeyi hedeflerken, planladıklarından da önce tamamladıklarını belirten Bulgurlu, satıştan gelecek parayı nasıl değerlendirecekleri konusunda da, "Koç Holding, alacağı parayı direkt nakit akışının içine dahil edecek. Bu, Koç Holding'in açık pozisyonunu kapatıp taşıdığı borcu yok edece" dedi.

AÇIK POZİSYON 700 MİLYON $
Edinilen bilgiye göre Koç Holding'in açık pozisyonu yaklaşık 700 milyon dolar tutarında. Dolayısıyla yaklaşık 1.6 milyar dolarlık Migros satışından Koç Holding'e 900 milyon dolar seviyesinde bir nakit kalacağı hesaplanıyor. Bulgurlu, bu kalan miktarın yeni yatırımlar için önemli kaynak olacağını anlatarak, otomotiv, dayanıklı tüketim, enerji ve finans olarak belirledikleri 4 ana sektöre odaklanacaklarını söyledi ve "Yeni ve büyük bir işin alınması gibi radikal adımlar atabiliriz" dedi. "2007 yılında ciromuzun yüzde 87'sini, faaliyet karımızın yüzde 91'ini, son 5 yıldaki büyümemizin yüzde 88'ini bu dört sektörden sağladık" diye devam eden Bulgurlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yeni projelerimiz, dayanıklı tüketim ve otomotiv sektörlerinde iç pazarda sürekli büyümenin sağlanmasının yanında, yeni pazarlara açılmayı içeriyor. Enerji sektöründe ülkemizin büyüyen enerji ihtiyacı nedeni ile doğacak yeni yatırım projeleri için hazırlanıyoruz. Bankacılık sektöründe iddialı büyüme projelerimiz devam ediyor. Bazı özelleştirme projeleriyle yakinen ilgileniyoruz. Bunların bağlayıcı şartnameleri yayınlandıktan sonra her birini ayrı ayrı incelemeye alacağız. İnceledikten sonra daha kesin bir fikre varabilmek söz konusu olabilir."
Haberin fotoğrafları