Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Ilık sütte maya ve şekeri eritip, 10 dakika bekletin. Unun içine dökün. Bu malzemelere sıvıyağ, yumurta ve tuz ekleyip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartın. Merdane ile uzunlamasına açın. Üzerine tahin sürün. Kenarlarını iki ucundan kapatıp, kayık şekli verin. Tepsiyi sıvıyağ ile yağlayıp, pideleri yerleştirin. 170 derecede pembeleşinceye kadar pişirin. Tereyağı ile üzerini yağlayarak servis yapın.
Malzemeler
* 2 yumurta
* 1 su bardağı su süt karışımı
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1/2 çay bardağı tozşeker
* Tuz
* 2 çorba kaşığı yaş maya
* 1 su bardağı tahin
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Un
Sütlü incir tatlısı Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını iyice çırpın, ateşte koyulaşana kadar pişirin. Yağ ve vanilyayı ilave ederek beş dakika karıştırın. Malzemeyi ıslak bir cam tepsiye boşaltın. İncirleri bir saat suda bekletip, beş dakika haşlayın. Süzerek tepsideki tatlının üzerine dizin, üzerine ufalanmış susam krokan serpip, bir gece dolapta dinlendirin. Üzerine pekmez gezdirerek servis yapın.
Malzemeler
* 10 adet kuru incir
* 1 litre süt
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 2 çay bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 paket susam krokan
*1 su bardağı pekmez
Yayın tarihi: 27 Ocak 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/27/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.