İLİŞKİLİ HABERLER
Kokulu Bitlis balı Anzer ile yarışır
Kokulu Bitlis balı Anzer ile yarışır
FERHAT Naci Ersan, bir bal üreticisi, aynı zamanda Bitlis Bal Üreticileri Birliği'nin Başkanı. 2 bin 500 metre yükseklikteki endemik bitki türlerinden elde edilen ballarını markalaştırıp pazarlayamamaktan yakınıyor. "Bitlis'in kokulu kır çiçeği balımızın Anzer balından farkı yok" diyen Ersan, karakovanlarıyla organik balcılık yaptıklarını anlatıyor. Bitlis'te yıllık 650- 700 ton bal üretiliyor. 200 ailenin geçim kaynağı. 320 bin YTL'lik yatırımla günlük 1 ton kapasiteli bal paketleme tesisi kuran Ersan, Tulliana ve Gonizer markalarıyla ulusal marketlerin raflarına girmeyi hedefliyor. Öncelikle beklentileri, Bitlis'ten milletvekili seçilen Vahit Kiler'in sözünü yerine getirerek ballarını kendi market zinciri dahil pazarlaması. Bir başka beklenti ise bitki türlerinin incelenerek Bitlis'in flora haritasının çıkarılması.
Yayın tarihi: 22 Ocak 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/22//haber,D9AC8FF08AD642F5AB9B5495946F7332.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.