BİRÇOK kişiyle konuştum. Yakınan, kızan sürüyle: Tatlıcıların, pastanelerin, lokantacıların olur olmaz Hindistancevizi ekmesinden gına geldi.
Muhallebi istiyorsun; üstünde Hindistancevizi... Baklava ısmarlıyorsun; basmışlar Hindistancevizini... Onları da geçtik, adamlar aşureye dahi Hindistancevizi serpmemiş mi? Yuh artık!
Akılları sıra ürünü daha "
şık ", daha "
lezzetli " hale getirecekler. Halbuki tatlıların içine ediyorlar.
Çünkü Hindistancevizi baskın, ağırlıklı bir tada, kokuya sahip.
Seveni var, sevmeyeni çok... "
İster misiniz " diye sorulması gerekir.
Son
5 yılın olayı bu... Sanırım kaynağı, taşra kökenli yemek erbabının "
İstanbul görgüsüzlüğü ". Yani memleketinde yapmadığı bir şeyi, "
Burada böylesi gider " diyerek uydurması...
Ama
60 yıllık
Saray Muhallebicisi'nde bile Hindistancevizi dayatmasını görünce, anladım ki "
lümpen modası " onları da ele geçirmiş.
Bugünkü Tüm Yazıları
Hindistancevizi dayatması
Yayın tarihi: 22 Ocak 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/22//haber,CDF8774885564C4BA50DDDEE87BE21C2.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.