Margarini eritip soğutun. Yoğurt, kabartma tozu ve elenmiş unu koyun, hamur yapın. Hamuru 4 bezeye ayırın. Bezelerden birini merdane yardımıyla açın. Fındık, tahin, şeker ve susamı karıştırıp, açtığınız hamura sürün. Bir ucundan tutarak kendi etrafında döndürün ve kalıbın ortasına koyun. Diğer parçalara da aynı işlemi yapıp, kalıba yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpip, önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin. Üçgen dilimler halinde keserek özenle servis yapın.
MALZEMELER 10 kişilik
* 3 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 adet kabartma tozu
* Aldığı kadar un
* 1 su bardağı tahin
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı dövülmüş fındık
* 250 gram margarin
Yayın tarihi: 22 Ocak 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/22/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.