Ayvaları kabuğunu soymadan yuvarlak dilimleyin, tencerenin dibine dizin. Üzerine kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçları dizip, yarım ay şeklinde kesilmiş soğan, sarımsak, karanfil ve yuvarlak dilimlenmiş kerevizleri koyun. 1 tatlı kaşığı un, limon suyu ve zeytinyağının yarısını çırpıp, sebzelerin üzerine dökün. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirin, maydanoz, dereotu veya kereviz yaprağı ile süsleyin. Kalan zeytinyağını üzerine gezdirin.
MALZEMELER 10 kişilik
* 2 adet ayva
* 1 kilo kereviz
* 2 adet havuç
* 1 limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı un
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı su
* 2 diş sarmısak
* 1 adet soğan
* 5 adet karanfil
* Tuz
* Maydanoz
* Dereotu
* Kereviz yaprağı
Yayın tarihi: 22 Ocak 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/22/gny/haber,2C49FD683EDC41C0A6A59CA3617EA7E4.html
Tüm hakları saklıdır.