kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hakan Eminsoy - Eli Leenars

ING, 6 ay onay bekledi parite avantajı ile 200 milyon Euro cebine kaldı

Oyakbank'ın satışı için 24 Aralık 2007 tarihine kadar onay bekleyen ING, doların Euro karşısında değer kaybı ile 200 milyon Euro kazançlı çıktı. ING İcra Kurulu Üyesi Eli Leenars, "Bu durumdan iyi yararlandık" diye konuştu..
Geçtiğimiz haziran ayında Oyakbank'ı 2.673 milyar dolara satın alan Hollandalı finansal hizmetler grubu ING, satış sürecinin onaylanması için aralık ayına kadar bekleyince, uluslararası piyasaları sarsan likidite krizinde doların Euro karşısında hızlı değer kaybıyla Türkiye yatırımından avantajlı çıktı. ING Group Bireysel Bankacılıktan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Eli Leenars, doların uluslararası para birimleri karşısında gerilemesi ve Euro'nun dolar karşısındaki değer artışı ile yatırım maliyetlerini son 6 ayda yüzde 10 düşürdüklerini belirterek, "Bu durumdan iyi yararlandık ve iyi bir yatırım yaptığımızı düşünüyorum" dedi. Leenars'ın belirttiği yüzde 10'luk avantaj, ING'nin Oyakbank yatırımında 200 milyon Euro kârlı çıktığı anlamına geliyor. ING'nin Oyakbank'a ilişkin strateji ve iş planlarının anlatıldığı basın toplantısında konuşan Leenars, Türkiye'de bankacılık sektöründe büyümek için karşılarına çıkacak fırsatları değerlendireceklerini söyleyerek, "İnorganik bir biçimde büyümemiz söz konusu olursa, böyle bir fırsat çıkarsa bunu da değerlendiririz" dedi. Türkiye bankacılık sektöründe yatırımlarla büyümek istediklerini vurgulayan Leenars, Türkiye'ye güvendiklerini ifade etti. Halkbank özelleştirmesi ile ilgili bir soru üzerine Leenars, "Biz her zaman fırsatları gözlemleriz. Türkiye'de de istisnai durum olmayacak. Eğer anlamlı gelirse ilerleriz, harekete geçeriz, bir şeyler yaparız'' diye konuştu.

KRİZDEN HİÇ ETKİLENMEDİK
Uluslararası piyasaları etkisi altına alan mortgage dalgalanmasının 2008 yılında da piyasalarda oynaklığa neden olacağını bildiren Leenars, ING'nin bilançosunun güçlü olduğunu, ABD'de ciddi anlamda faaliyette olmalarına rağmen kazançlarında ve bilançolarında bunun önemli etkisini görmediklerini söyledi. ING olarak dünyada finansal piyasalarda yaşanan dalgalanmalara iyi dayandıklarını, bunun güçlü bilançodan kaynaklandığını vurgulayan Leenars, şöyle konuştu: "Bizce bu bize avantaj sağlıyor. Bizim sermaye sıkıntımız likidite sorunumuz yok. Sermaye fazlamız var. Ne kadar hızlı büyüme olursa biz de o kadar sermaye desteği sağlarız.''